UPDATE #NOW

Μία 16χρονη, θύμα απαγωγής, σώθηκε χρησιμοποιώντας τη viral χειρονομία του TikTok


The Jennettes

8 Νοεμβρίου 2021

Μία 16χρονη, θύμα απαγωγής, σώθηκε χρησιμοποιώντας τη viral χειρονομία του TikTok

Ένα έφηβο κορίτσι από τις ΗΠΑ κατάφερε να σώσει τη ζωή του χάρη σε χειρονομία που έμαθε από το TikTok

Η 16χρονη βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού ενός ασημένιου Toyota. Οδηγός που προσπέρασε το όχημα, κάλεσε την άμεσο δράση όταν πρόσεξε «μία επιβάτιδα που έκανε σήμα που έγινε γνωστό μέσα από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok και δείχνουν ότι υπάρχει ανάγκη βοήθειας λόγω ενδοοικογενειακής βίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. 

Ο άνθρωπος εκείνος τόνισε ότι η κοπέλα βρισκόταν σε σύγχυση, ενώ το αυτοκίνητο οδηγούσε ένας μεγαλύτερος άνδρας. 
Αμέσως, η αστυνομία κινητοποιήθηκε και εντόπισε το αυτοκίνητο. Αξιωματικοί συνέλαβαν τον δράστη που, όπως αποδείχθηκε, είχε απαγάγει το κορίτσι. Οι γονείς της είχαν δηλώσει την εξαφάνισή της μερικές μέρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, απαγωγέας ήταν ο 61χρονος James Herbert Brick, ο οποίος αυτήν τη στιγμή κατηγορείται για παράνομη κράτηση ανηλίκου. 

Η χειρονομία που πολύ έξυπνα χρησιμοποίησε η 16χρονη, έγινε ευρέως γνωστή χάρη στο Canadian Women’s Foundation. Πέρσι, εξαιτίας της αύξησης της ενδοοικογενειακής βίας λόγω το lockdown, γυναίκες από ολόκληρο τον κόσμο την απομνημόνευσαν, σε περίπτωση που είτε οι ίδιες, είτε κάποια άλλη χρειάζονταν βοήθεια.

Σηκώνουμε το χέρι με την παλάμη να κοιτά προς τα έξω. Ο αντίχειρας, έπειτα, κλείνει προς τα μέσα και στη συνέχεια κλείνουν όλα τα δάχτυλα προς τα κάτω.