UPDATE #NOW

Έρευνα: Είναι καλύτερο να επενδύσετε σε Lego, παρά σε μετοχές


JTeam

11 Δεκεμβρίου 2021

Έρευνα: Είναι καλύτερο να επενδύσετε σε Lego, παρά σε μετοχές
Unsplash
Αντί να επενδύσετε σε μετοχές ή ομόλογα, είναι προτιμότερο να διαθέσετε τα χρήματά σας σε μία συλλογή Lego. Αλήθεια.

Αντί να επενδύσετε σε μετοχές ή ομόλογα, είναι προτιμότερο να διαθέσετε τα χρήματά σας σε μία συλλογή Lego. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά νέα έρευνα.

Ειδικοί από τη Ρωσία δημοσίευσαν μία κάπως αλλόκοτη μελέτη. Βρήκαν ότι, μεταξύ 1987 και 2015, οι επενδύσεις σε Lego απέδιδαν ετήσια κέρδη τουλάχιστον 10-11% - ταχύτερο και υψηλότερο ποσοστό κερδών σε σχέση με μετοχές, ομόλογα, χρυσό και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα, όπως γραμματόσημα και κρασί.

«Οι επενδυτές σε Lego έχουν μεγαλύτερα κέρδη επαναπωλώντας κλειστές συσκευασίες, κυρίως σπάνιες, οι οποίες κυκλοφόρησαν σε περιορισμένη έκδοση πριν καιρό. Συσκευασίες που παράχθηκαν πριν από 20 με 30 χρόνια, φέρνουν νοσταλγία στους fans των Lego και οι τιμές τους εκτοξεύονται», εξήγησε η ερευνήτρια Victoria Dobrynskaya.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι μόνο συγκεκριμένα αντικείμενα μπορούν να συναγωνιστούν τις μετοχές. Έρευνα της εταιρείας Barclays βρήκε ότι το 10% των οικονομικά ισχυρών ανθρώπων επενδύει σε κοσμήματα, τέχνη, αντίκες, συλλεκτικά κρασιά και αυτοκίνητα. Τα κέρδη από τις επενδύσεις σ’ αυτά τα παραδοσιακά αντικείμενα έχουν μελετηθεί εκτενέστερα, ενώ τα Lego θεωρούνται λιγότερο σοβαρά – πολύ κακώς, όπως φαίνεται.

Η Lego, άλλωστε, είναι μία εταιρεία που παραμένει κορυφαία εδώ και εννέα δεκαετίες, θεωρείται ο μεγαλύτερος κατασκευαστής παιχνιδιών στον κόσμο, ενώ το εργοστάσιό της στη Δανία παράγει 2,2 εκατομμύρια προϊόντα την ώρα. Τα τουβλάκια δε, που παράγονται ετησίως, είναι πενταπλάσια από τον παγκόσμιο πληθυσμό. Και δεν απευθύνονται μόνο σε ανηλίκους – χιλιάδες ενήλικες κάνουν συλλογή και η αξία των παιχνιδιών διατηρείται.

TAGS