UPDATE #NOW

Τα πράγματα που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε την οθόνη του υπολογιστή σας


JTeam

14 Δεκεμβρίου 2021

Τα πράγματα που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε την οθόνη του υπολογιστή σας
Pexels
Λεκέδες και δαχτυλιές μεταφέρονται από τα χέρια και το πρόσωπό μας, και σπανίως αντιστεκόμαστε στο να τους καθαρίσουμε με την άκρη της μπλούζας μας.

Κι όμως, συγκεκριμένες τεχνικές καθαρισμού ή καθαριστικά πρέπει να αποφεύγονται, αν θέλουμε να προστατεύσουμε τις πολύτιμες οθόνες μας. Αυτά είναι τα 9 πράγματα που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ποτέ για να καθαρίσουμε την οθόνη.

Χαρτί κουζίνας: Το χαρτί κουζίνας μπορεί να γδάρει την οθόνη σας οπότε κρατήστε το για να καθαρίζετε το γραφείο σας.

Καθαριστικό για τα τζάμια: Το χρησιμοποιείτε για τα τζάμια και τους καθρέφτες οπότε κάνει και για τις οθόνες. Σωστά; Λάθος. Κάποιες οθόνες έχουν προστατευτικό κάλυμμα το οποίο φθείρεται με το καθαριστικό των τζαμιών, κάνοντας το κινητό ευάλωτο στις γρατζουνιές.

Άλλα καθαριστικά: Μπορεί το καθαριστικό να μην επηρεάζει το τζάμι άμεσα, αλλά όλες οι εταιρειες και οι επιστήμονες προτείνουν να τα αποφεύγουμε στις οθόνες μας, καθώς τα υλικά τους φθείρουν την προστατευτική επίστρωση.

Προϊόντα ντεμακιάζ: Κάποια από τα συστατικά ενός τέτοιου προϊόντος μπορούν να βλάψουν την οθόνη, οπότε καλύτερα να περιοριστούμε σε ένα απαλό ύφασμα με ελάχιστο νερό.

Οτιδήποτε περιέχει αλκοόλ: Σε πολλά καθαριστικά και μαντιλάκια περιέχεται αλκοόλ, το οποίο θα κάνει την προστασία της οθόνης να εξαφανιστεί σε ελάχιστο χρόνο. Μερικές φορές, ακόμα και τα "ασφαλή" καθαριστικά για οθόνες περιέχουν αλκοόλ, παρόλο που δεν είναι καθόλου ασφαλές για τις οθόνες.