UPDATE #NOW

H Google κατηγορεί την Apple πως χρησιμοποιεί το bullying ως μέσο marketing


JTeam

11 Ιανουαρίου 2022

H Google κατηγορεί την Apple πως χρησιμοποιεί το bullying ως μέσο marketing
Jed Villejo on Unsplash
«Tο iMessage στα Android απλά θα ενθάρρυνε τις οικογένειες που χρησιμοποιούν iPhone να αγοράσουν Android στα παιδιά τους», έχει δηλώσει στέλεχος της Apple

Η Google κατηγορεί την Apple πως χρησιμοποιεί το bullying προς όφελός της, προσπαθώντας να παρουσιάσει τους χρήστες Android σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε iMessages.

Η αλήθεια είναι πως οι χρήστες iPhone έχουν πρόσβαση σε μία σειρά από μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως τα Memoji, ενώ τα μηνύματα που δέχονται από χρήστες Android είναι πράσινα αντί για μπλε. Όσο αδιάφορο κι αν μας φαίνεται, αυτό το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο – ιδιαίτερα ανάμεσα στους εφήβους – για την κατάταξη των γνωστών και φίλων σε ομάδες προνομιούχων και μη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το πράσινο bubble θεωρείται σχεδόν κοινωνικό ατόπημα.

Αυτή η κατάσταση ήρθε στο φως μέσα από ένα πρόσφατο ρεπορτάζ της Wall Street Journal, στο οποίο ο επικεφαλής της ομάδας Android της Google, Hiroshi Lockheimer, δήλωσε ότι «το iMessage δε θα έπρεπε να χρησιμοποιεί το bullying προς όφελός του. Τα μηνύματα θα έπρεπε να μας ενώνουν, και η λύση υπάρχει. Ας διορθώσουμε το πρόβλημα, ως μία βιομηχανία».

«Τα iMessages της Apple είναι μία οργανωμένη στρατηγική. Η αντιμετώπιση της πίεσης των νέων και του bullying ως εργαλεία, γίνεται επικίνδυνη για μία εταιρεία που έχει την ισότητα και την ανθρωπιστική δράση στον πυρήνα του marketing της», πρόσθεσε.

Μάλιστα, emails που αντάλλαξαν εσωτερικά τα στελέχη της Apple, δείχνουν ότι πρόκειται για συνειδητή και καλά μελετημένη κίνηση της εταιρείας. Στην πραγματικότητα, σκόπευε να μη διαθέσει την υπηρεσία iMessages στα Android όχι για να για να προσελκύσει μεγαλύτερο μέρος χρηστών, αλλά γιατί «θα μας επιβάρυνε αντί να μας βοηθήσει», όπως έγραψε ο Phil Schiller. Άλλο στέλεχος, ο Craig Federighi, σημείωσε ότι «το iMessage στα Android απλά θα ενθάρρυνε τις οικογένειες που χρησιμοποιούν iPhone να αγοράσουν Android στα παιδιά τους».

Φυσικά, η Google δε λειτουργεί σαν σωτήρας που θέλει να φέρει την ισότητα. Με τα iMessages θα είχε τεράστιο όφελος, ενώ τα δικά της μηνύματα είναι εξαιρετικά δυσλειτουργικά – δεν είναι τυχαίο που δημιούργησε 13 ξεχωριστά apps από το 2011, όταν τα iMessages δημιουργήθηκαν.

TAGS