UPDATE #NOW

Οι 9 ταινίες που πρέπει να δεις αν έχεις αδέρφια


Κλέλια Φατούρου

15 Ιανουαρίου 2022

Οι 9 ταινίες που πρέπει να δεις αν έχεις αδέρφια
Οι ταινίες που πρέπει να δείτε, ειδικά αν έχετε αδέρφια

Όσοι έχουμε αδέρφια, ξέρουμε πόσο υπέροχο και ταυτόχρονα ανυπόφορο μπορεί να γίνει. Μεγαλώνουμε μαζί (ή και χώρια), οι δρόμοι μας παίρνουν διαφορετική πορεία αλλά παραμένουν οι άνθρωποι που μας ξέρουν καλύτερα από τον καθένα.

Περνάμε φάσεις που είμαστε αυτοκόλλητοι, άλλες που δεν μιλιόμαστε και είναι μία από τις πιο σημαντικές και καθοριστικές σχέσεις της ζωής μας. Οι παρακάτω ταινίες μας βάζουν στο αντίστοιχο mood και γίνονται η ιδανική αφορμή για να τις δείτε, παρέα με τα αδέρφια σας.

Little Women

Αν έχεις μεγαλώσει σε ένα γυναικοκρατούμενο σπίτι (όπως εγώ) ξέρεις πώς είναι να ζεις με αδερφές. Οι Μικρές Κυρίες ήταν η ταινία που με συγκινούσε από μικρή και μπορούσα να ταυτιστώ απόλυτα. Προτείνω την εκδοχή της Greta Gerwig, που είναι και η πιο φεμινιστική.

What's Eating Gilbert Grape

Ο Leonardo Dicaprio ξεδιπλώνει το ταλέντο του, πριν καν γίνει γνωστός, σε μία ταινία όπου ερμηνεύει τον (με αναπηρία) μικρό αδερφό του Johnny Depp. Μία υπέροχη ιστορία για τον δυνατό δεσμό των αδερφών, παρ'όλες τις δυσκολίες.

My Sister's Keeper

Η Anna μηνύει τους γονείς της μετά από 11 χρόνια μάχης της αδερφής της με τον καρκίνο. Παρά τον πόλεμο που επικρατεί στην οικογένεια, τα 3 αδέρφια δεν χάνουν το ισχυρό τους δέσιμο.

Knives Out

Η ταινία μυστηρίου που απέσπασε Όσκαρ και συγκέντρωσε την αφρόκρεμα των ηθοποιών. Ποιος σκότωσε τον πατέρα Harlan Thrombey; Μέχρι να αποκαλυφθεί, τα αδέρφια αποκαλύπτουν τρομερά μυστικά και με πισώπλατες μαχαιριές, προσπαθούν να πάρουν αυτά που θεωρούν ότι τους ανήκουν.

Hocus Pocus

Μία ταινία που φτιάχτηκε για το Halloween, αλλά απολαμβάνεται όλες τις εποχές. Οι αδερφές Sanderson επιστρέφουν μετά από 300 χρόνια στο Σάλεμ και προσπαθούν να ρουφήξουν τις ψυχές αθώων παιδιών.

The Virgin Suicides

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο, η ταινία της Sofia Coppola περιγράφει τις τραγικές ζωές 4 αδερφών, μέσα από τα μάτια των ντόπιων αγοριών. Εφηβεία, έρωτας, σεξ και υπέροχη μουσική.

This is Where I Leave You

Μία ταινία που βλέπω ξανά και ξανά, κυρίως λόγω cast. Η Jane Fonda είναι η μητέρα 4 ενηλίκων που μόλις έχασε τον άντρα της και η οικογένεια συναντιέται για την κηδεία. Η δυναμική των σχέσεων και οι ισορροπίες θα αλλάξουν για πάντα.

The Sound of Music

Πάμε λίγο πιο πίσω και στην οικογένεια Von Trapp με τα 7 παιδιά. Η μοναδική Julia Andrews γίνεται η νταντά τους, λίγο πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία και είναι ένα από τα καλύτερα musical όλων των εποχών.

Hannah and her Sisters

Παρακολουθώντας τρία συναπτά δείπνα για Thanksgiving, βλέπουμε το οικογενειακό δράμα που εκτυλίσσεται κάθε χρονιά. Και ενώ οι σχέσεις και οι δουλειές απειλούν να διαλύσουν την οικογένεια, οι 3 αδερφές παραμένουν ενωμένες.