UPDATE #NOW

Πρίγκιπας Andrew: Η Βασίλισσα αφαιρεί τους τίτλους του, μετά τις κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκου


JTeam

14 Ιανουαρίου 2022

Πρίγκιπας Andrew: Η Βασίλισσα αφαιρεί τους τίτλους του, μετά τις κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκου
O Andrew θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ως ιδιώτης

Μετά τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου και συμμετοχής στο κύκλωμα sex trafficking του Jeffrey Epstein, η Βασίλισσα αφαιρεί τους στρατιωτικούς τίτλους του Πρίγκιπα Andrew, αλλά και όλα του τα αξιώματα. Ως αποτέλεσμα, θα δικαστεί ως ιδιώτης.

Ο Andrew, ο οποίος υπήρξε στενός φίλος του Epstein, δε θα χρησιμοποιεί πλέον τον τίτλο «Αυτού Yψηλότης», σύμφωνα με το Reuters, ενώ τους επίσημους ρόλους του θα αναλάβουν άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

«Με την έγκριση και συμφωνία της Βασίλισσας, οι στρατιωτικοί τίτλοι και τα βασιλικά αξιώματα του Δούκα του York επέστρεψαν στη Βασίλισσα», αναφέρει επίσημη δήλωση του Παλατιού.

«Ο Δούκας του York θα εξακολουθήσει να μην αναλαμβάνει δημόσια καθήκοντα και θα υπερασπιστεί την υπόθεση αυτή ως ιδιώτης».

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε μόλις ώρες μετά το γράμμα που απέστειλαν περισσότεροι από 150 βετεράνοι του Πολεμικού Ναυτικού, της Αεροπορίας και του Στρατού στην Ελισάβετ, ζητώντας της να αφαιρέσει από τον δεύτερο γιο της όλους τους τίτλους και τους βαθμούς στις ένοπλες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι ήταν «κατώτερος των περιστάσεων» του στρατού, ο οποίος έχει υψηλές απαιτήσεις «στην ακεραιότητα, την ειλικρίνεια και την έντιμη συμπεριφορά».

«Είναι δύσκολο να αγνοήσουμε, όταν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί τον περιγράφουν ως “τοξικό”, ότι έθεσε υπό αμφισβήτηση τις υπηρεσίες με τις οποίες συνδέεται», συνέχιζε η επιστολή.

Η Virginia Giuffre είναι η γυναίκα που βρήκε το θάρρος και κυνηγά όλους τους ισχυρούς άνδρες που την κακοποίησαν (αλλά και τις γυναίκες που τους βοήθησαν). Υποστηρίζει ότι o Andrew τη βίασε στα 17 της χρόνια, με τις υποδείξεις της Ghislaine Maxwell η οποία πρόσφατα καταδικάστηκε για τη συμμετοχή της στο κύκλωμα κακοποίησης ανηλίκων του Epstein.

Ο δεύτερος γιος της Βασίλισσας, ωστόσο, αρνείται τα πάντα και δηλώνει ότι δε θυμάται ούτε να τη συναντά.