UPDATE #NOW

Ghislaine Maxwell: Ένοχη στις 5 από τις 6 κατηγορίες για τη συμμετοχή της στην υπόθεση Epstein


JTeam

30 Δεκεμβρίου 2021

Ghislaine Maxwell: Ένοχη στις 5 από τις 6 κατηγορίες για τη συμμετοχή της στην υπόθεση Epstein
Splash News
Ένοχη για 5 από τις 6 κατηγορίες κρίθηκε η συνεργός του Jeffrey Epstein

Ένοχη κρίθηκε η Ghislaine Maxwell για τον ρόλο της στο κύκλωμα διακίνησης και κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών από τον Jeffrey Epstein, στο διάστημα 1994-2004. Συγκεκριμένα, η ενοχή της αφορά σε πέντε αδικήματα: sex trafficking ανηλίκου, μεταφορά ανηλίκου προκειμένου να συμμετάσχει σε εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα και τρεις σχετικές περιπτώσεις συνωμοσίας.

Τώρα, η Maxwell αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 65 έτη, ενώ η ίδια δεν αντέδρασε όταν ανακοινώθηκε η ενοχή της.

«Ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη ήταν μακρύς. Αλλά σήμερα, η δικαιοσύνη αποδόθηκε», δήλωσε ο εισαγγελέας Damian Williams. «Θέλω να συγχαρώ το θάρρος των κοριτσιών – που είναι τώρα ενήλικες γυναίκες – οι οποίες βγήκαν από τη σκιά και μπήκαν στο δικαστήριο. Η γενναιότητα και η προθυμία να αντιμετωπίσουν τον κακοποιητή τους κατέστησαν τόσο την υπόθεση, όσο και το σημερινό αποτέλεσμα, πιθανά».

Το σώμα των ενόρκων, το οποίο αποτελούταν από έξι άνδρες και έξι γυναίκες, συνεδρίαζε για περίπου 40 ώρες, μέχρι να καταλήξει στην τελική του απόφαση.

Οι δημόσιοι κατήγοροι υποστήριξαν ότι η Maxwell και ο Epstein συνωμότησαν για να δημιουργήσουν ένα σχέδιο μέσω του οποίου παρέσυραν νεαρά κορίτσια σε σεξουαλικές σχέσεις με τον Epstein από το 1994 έως το 2004 στη Νέα Υόρκη, τη Φλόριντα, το Νέο Μεξικό και τις Παρθένες Νήσους. Κατά τη διάρκεια της δίκης, τέσσερις γυναίκες κατέθεσαν πως εκείνος τις κακοποιούσε και εκείνη διευκόλυνε την κακοποίηση αυτή, ενώ ορισμένες φορές συμμετείχε κι η ίδια.

Η ομάδα υπεράσπισής της, ωστόσο, τη χαρακτήρισε αποδιοπομπαίο τράγο για τις δράσεις του Epstein και επιτέθηκε τόσο στη μνήμη, όσο και στο κίνητρο των τεσσάρων μαρτύρων. Αυτήν τη στιγμή, οι δικηγόροι της ετοιμάζονται να ασκήσουν έφεση.