UPDATE #NOW

Χικμέτ Κάγια: Ο Τούρκος που αφιέρωσε τη ζωή του στο περιβάλλον φύτεψε 30 εκ. δέντρα μετατρέποντας άγονη γη σε καταπράσινα δάση


JTeam

11 Φεβρουαρίου 2022

Χικμέτ Κάγια: Ο Τούρκος που αφιέρωσε τη ζωή του στο περιβάλλον φύτεψε 30 εκ. δέντρα μετατρέποντας άγονη γη σε καταπράσινα δάση
Ο συνταξιούχος πλέον Χικμέτ Κάγια, ο οποίος εργάστηκε για 25 χρόνια ως διοικητής της Διαχείρισης Δασών στην Τουρκία, ποζάρει πλέον περήφανος μπροστά στη γη που έχει μεταμορφώσει σε καταπράσινα δάση, μαζί με την ομάδα του.

30 εκατομμύρια φυτεμένα δέντρα στην πορεία μιας ζωής

Ο Χικμέτ Κάγια έχει αποδείξει ότι οι καλές προθέσεις και η σκληρή δουλειά μπορούν να αποφέρουν μεγάλες και σπουδαίες ανταμοιβές. Ο τούρκος πρώην διοικητής της Διαχείρισης Δασών ποζάρει πια περήφανος μπροστά στην γη που κάποτε ήταν άγονη και ερημική και που χάρη στον ίδιο και την ομάδα του, έχει μεταμορφωθεί σε ένα πανέμορφο καταπράσινο δάσος.

Ο Κάγια ξεκίνησε να εργάζεται στη Δασολογία το 1978, στην επαρχία του Σινόπ και αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής και σταδιοδρομίας του, δενδροφυτεύοντας ερημικές εκτάσεις της περιοχής, δίνοντάς τους μια άλλη πιο αναζωογονημένη όψη. 19 χρόνια αργότερα ο Χικμέτ Κάγια συνταξιοδοτήθηκε, αλλά η «κληρονομιά» του συνεχίζει να μεγαλώνει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Monopoli.gr