UPDATE #NOW

Πλέον θα μπορούμε να μπαίνουμε σε sites πληκτρολογώντας μόνο emojis


JTeam

15 Φεβρουαρίου 2022

Πλέον θα μπορούμε να μπαίνουμε σε sites πληκτρολογώντας μόνο emojis
Brooke Lark on Unsplash
Μία απρόσμενη κίνηση που ίσως αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το ίντερνετ

Εσείς ποιο browser χρησιμοποιείτε; Γιατί από τώρα, στο Opera, μπορούμε να μπαίνουμε σε ιστοσελίδες βάζοντας emoji αντί για URL.

«Προκειμένου να φέρουμε ένα νέο επίπεδο δημιουργικότητας στο ίντερνετ», το Opera ενεργοποίησε μία νέα λειτουργία αναζήτησης, χάρη στην οποία δε θα χρειαστεί να ξαναπληκτρολογήσουμε «www.» ή «.com» για να επισκεφθούμε ένα site. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας με τη Yat, μία εταιρεία η οποία πουλά διευθύνσεις URL βασισμένες σε emojis.

Η εταιρεία σχεδιάζει να επιτρέψει στους χρήστες να πραγματοποιούν και ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω της Yats, οι διευθύνσεις της οποίας θα περιλαμβάνουν 1 έως 5 χαρακτήρες και πωλούνται σε τεράστιο εύρος τιμών. Η πιο ακριβή, για παράδειγμα, είναι εκείνη που αντιστοιχεί σε ένα χρυσό κλειδί κι άξιζε 425 χιλιάδες δολάρια.

Ορισμένοι celebrities έχουν ήδη ξεκινήσει να χρησιμοποιούν αυτήν τη λειτουργία. Για παράδειγμα, για να μπούμε στο site του Steve Aoki πληκτρολογούμε απλώς 🎂🎵, ενώ στον Lil Wayne αντιστοιχούν τα 👽🎵.

«Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από τότε που το διαδίκτυο έγινε ευρέως γνωστό, και δεν έχει έρθει καμία καινοτομία στον χώρο των weblinks: ο κόσμος ακόμη βάζει .com στα URL», είπε σε επίσημη ανακοίνωση o Αντιπρόεδρος του Opera, Jorgen Arnesen.

Με αυτήν την αλλαγή στρατηγικής, ελπίζει να γίνει ευκολότερη η πλοήγησή μας, καθώς δε θα χρειάζεται να θυμόμαστε καν τα ονόματα των ιστοσελίδων.

TAGS