UPDATE #NOW

Phoenix Rising: Η Evan Rachel Wood αναδύεται από τις στάχτες της κακοποίησης του Marilyn Manson στο trailer του ντοκιμαντέρ του HBO


Κλέλια Φατούρου

23 Φεβρουαρίου 2022

Phoenix Rising: Η Evan Rachel Wood αναδύεται από τις στάχτες της κακοποίησης του Marilyn Manson στο trailer του ντοκιμαντέρ του HBO
Phoenix Rising HBO
Ο δικαστικός αγώνας της Evan Rachel Wood και οι λεπτομέρειες από την κακοποιητική της σχέση με τον Marilyn Manson

«Είμαι εδώ για να μιλήσω για τον Brian Warner, γνωστό και ως Marilyn Manson», ανακοινώνει η Evan Rachel Wood στο trailer του ντοκιμαντέρ, που κάνει πρεμιέρα στο κοινό στις 15 Μαρτίου.

Το "Rising Phoenix" αποτελείται από δύο μέρη και έκανε πρεμιέρα στο Sundance Film Festival. Τώρα είναι σειρά μας να δούμε τη συγκλονιστική ιστορία κακοποίησης της ηθοποιού από τον Marilyn Manson, μέσα από το HBO.

«Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την ηθοποιό και ακτιβίστρια Evan Rachel Wood σε αυτό το ταξίδι που κάνει στο παρελθόν. Συναντά γυναίκες που βίωσαν τα ίδια στα χέρια του Marilyn Manson και αναζητά δικαιοσύνη στο δικαστήριο. Μετά από περίπου μία δεκαετία από τότε που δραπέτευσε από μία απίστευτα κακοποιητική σχέση, η Wood πάλεψε για να περάσει η τροπολογία Phoenix, η οποία επεκτείνει τη χρονική περίοδο κατά την οποία τα θύματα καταγγέλουν την ενδοοικογενειακή βία στην Καλιφόρνια. Σήμερα, βρίσκει το θάρρος να μιλήσει για την ιστορία της, έχοντας αλληλεγγύη από τα υπόλοιπα θύματα του Manson».

Μία τρομακτική αποκάλυψη που γίνεται στο ντοκιμαντέρ, είναι ότι η Wood βιάστηκε μπροστά στην κάμερα, για τις ανάγκες του βιντεοκλίπ του Manson, "Heart-Shaped Glasses". Πριν ξεκινήσουν, της έδωσε αψέντι σε σημείο που οριακά είχε τις αισθήσεις της, ενώ ήξερε ότι θα είναι μία ερωτική σκηνή. «Είχαμε συζητήσει ότι θα έχει ένταση, αλλά όταν η κάμερα ξεκίνησε να γράφει, διείσδυσε μέσα μου κανονικά. Δεν είχα συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο. Δεν ένιωθα ασφαλής. Κανείς δεν με φρόντισε. Ήμουν 19 χρονών».

Όπως λέει και η ειδικός στο βίντεο, στατιστικά, χρειάζονται 7-10 χρόνια για να καταλάβει το θύμα ότι έχει κακοποιηθεί. Συνεπώς, οι σωματικές αποδείξεις της κακοποίησης δεν υπήρχαν πια. Αυτό κατάφερε να αλλάξει η Evan Rachel Wood μέσα από την ιστορία της. Το πρώτο μέρος "Phoenix Rising: Don't Fall" κάνει πρεμιέρα στις 15 Μαρτίου, ενώ το δεύτερο μέρος "Phoenix Rising: Stand Up" την επόμενη μέρα.