UPDATE #NOW

«Παίξαμε με τα παιδιά το παιχνίδι "ποιος θα φτάσει πρώτος στο υπόγειο"»: Ανταποκριτής στο Κίεβο περιγράφει την πρώτη μέρα του πολέμου


JTeam

24 Φεβρουαρίου 2022

«Παίξαμε με τα παιδιά το παιχνίδι "ποιος θα φτάσει πρώτος στο υπόγειο"»: Ανταποκριτής στο Κίεβο περιγράφει την πρώτη μέρα του πολέμου
Facebook/ Kostas Onisenko
«Λέμε πως είναι ένα παιχνίδι αυτό. Ευτυχώς τα παιδιά έχουν μαζευτεί όλα μαζί και παίζουν. Δεν έχει μεγάλη σημασία για αυτά αν παίζουν στην αλάνα ή σε ένα υπόγειο κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού»

«Η ρωσική εισβολή είναι τεράστια». Η φράση που επαναλαμβάνεται από το πρωί στα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι μια μικρή απεικόνιση της κατάστασης που επικρατεί αυτές τις ώρες στην Ουκρανία. Από τη μία, φωτογραφίες προκαλούν θλίψη, οργή και ντροπή και από την άλλη, η έκκληση του Ουκρανού προέδρου για ειρήνη συγκλονίζει.

Ανάμεσα σε όσα συγκλονίζουν, και οι περιγραφές κάποιων ανταποκριτών. Ο ανταποκριτής, Kostas Onisenko βρίσκεται στο Κίεβο και περιγράφει όσα τραγικά εκτυλίσσονται από τις 5:00 το πρωί στη χώρα. Οι αναρτήσεις του καθηλώνουν.

Σε μία από αυτές, γράφει: «Παίξαμε με τα παιδιά το παιχνίδι "ποιος θα φτάσει πρώτος στο υπόγειο". Εκρήξεις ακούγονται συνεχώς».

Jenny.Gr

Η επόμενη δημοσίευση του συγκλονίζει ακόμη περισσότερο για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα παιδιά αυτό που συμβαίνει.

«Πολλοί εγκαταλείπουν το Κίεβο. Πολλοί έχουν κατέβει στα υπόγεια. Δύσκολο να εξηγήσει κανείς στα παιδιά τι συμβαίνει. Λέμε πως είναι ένα παιχνίδι αυτό. Ευτυχώς τα παιδιά έχουν μαζευτεί όλα μαζί και παίζουν. Δεν έχει μεγάλη σημασία για αυτά αν παίζουν στην αλάνα ή σε ένα υπόγειο κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού. Κύριε, προστάτεψε τα παιδιά μας».

Την ίδια στιγμή, όπως περιγράφει, βγαίνουν συνέχεια νέα στοιχεία για νεκρό άμαχο πληθυσμό και ευχόμαστε η πολεμική αυτή σύρραξη να μην καταλήξει με ένα ακόμη ανυπολόγιστο κόστος για την ανθρώπινη ζωή.