UPDATE #NOW

Vanity Fair και New Yorker παίρνουν θέση για την Ουκρανία μέσα από 2 τρομερά εξώφυλλα


Κλέλια Φατούρου

1 Μαρτίου 2022

Vanity Fair και New Yorker παίρνουν θέση για την Ουκρανία μέσα από 2 τρομερά εξώφυλλα
Instagram/Vanity Fair Italia
Δύο σπουδαία εξώφυλλα που μιλούν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα κυκλοφορήσουν την επόμενη εβδομάδα.

5 μέρες έχουν περάσει από το διάγγελμα του Πούτιν και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και αυτός ο εφιάλτης δεν λέει να τελειώσει.

Η κοινή γνώμη παίρνει σαφή θέση υπέρ της Ουκρανίας, άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 500.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Καλλιτέχνες στη Ρωσία παραιτούνται, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι νικητές των SAG Awards αναφέρονται στη φρικαλεότητα του πολέμου και τώρα, δύο σπουδαία Μέσα Ενημέρωσης, παίρνουν θέση υπέρ της Ουκρανίας, μέσα από δύο εξώφυλλα.

Το ιταλικό Vanity Fair αφήνει στην άκρη το glamour και δημιουργεί δύο εξώφυλλα για το τεύχος που θα κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου. Εκτός από την Penélope Cruz, το περιοδικό ακολουθεί την επικαιρότητα και αφιερώνει ένα εξώφυλλο στον πολυσυζητημένο Πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, με το Vanity Fair να ντύνεται στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας. «Ο Volodymyr Zelensky και η Ουκρανία έχουν ενώσει τον κόσμο στο όνομα της ελευθερίας. Ο αγώνας τους μας αφορά όλους».

Το New Yorker Magazine δημιούργησε ένα σχέδιο που απεικονίζει την επέλαση ενός τανκ και τα σημάδια που αφήνει πίσω του. "Putin's Tracks", με τα ίχνη να αποκτούν κυριολεκτική και μεταφορική έννοια. Το σχέδιο ανήκει στον David Plunkert και το τεύχος θα κυκλοφορήσει στις 7 Μαρτίου.