UPDATE #NOW

O Demna και ο Balenciaga στέλνουν βοήθεια στην Ουκρανία μέσω του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης


Μάρθα Κουμπάνη

2 Μαρτίου 2022

O Demna και ο Balenciaga στέλνουν βοήθεια στην Ουκρανία μέσω του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης
Demna / Instagram
Ο διάσημος ισπανικός οίκος μόδας Balenciaga είναι ένα ακόμα fashion brand που δείχνει έμπρακτα την υποστήριξή του στην Ουκρανία

Ο πολυτελής οίκος μόδας Balenciaga, διέγραψε ξανά ολόκληρο το feed του στο Instagram (ακόμα και την καμπάνια με πρωταγωνίστρια την Kim Kardashian), αυτήν τη φορά για έναν πολύ σημαντικό σκοπό. Για να δείξει έμπρακτα την υποστήριξή του στην Ουκρανία.

Το πιο hot fashion brand για το 2021, υπό τα ηνία του Γεωργιανού Demna Gvasalia, μοιράστηκε μια και μοναδική φωτογραφία στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας για να δηλώσει την υποστήριξή του στη χώρα, που βρίσκεται σε πόλεμο με την Ρωσία εδώ και αρκετές ημέρες.

Ενθάρρυνε ακόμη τους θαυμαστές του οίκου να συμμετέχουν κι εκείνοι, κάνοντας δωρεές που μπορούν να βοηθήσουν την χώρα. «Είμαστε υπέρ της ειρήνης και υποστηρίζουμε την πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια του WFP για Ουκρανούς πρόσφυγες. Τις επόμενες ημέρες ανοίγουμε τις πλατφόρμες μας για να αναφέρουμε και να μοιραστούμε πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία».


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κάτω από τη φωτογραφία προφίλ του οίκου μόδας τοποθετήθηκε σύνδεσμος προς το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης, όπου μπορείτε να κάνετε δωρεά για να στηρίξετε την Ουκρανία σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Την ίδια ανάρτηση μοιράστηκε και ο Demna Gvasalia.

Η Ένωση Υψηλής Ραπτικής υποστηρίζει επίσης την Ουκρανία. «Ο πόλεμος χτύπησε σκληρά την Ευρώπη και παρέσυρε τους Ουκρανούς σε μια δίνη φόβου και σοκ».

Νωρίτερα, την Ουκρανία υποστήριξαν ο Giorgio Armani, ο οποίος βύθισε το fashion show του στην σιωπή, και ο Ralph Toledano, πρόεδρος της FHCM (Fédération de la Haute Couture et de la Mode). Πολλά είναι επίσης τα διάσημα μοντέλα που έχουν πάρει θέση υπέρ της Ουκρανίας όπως η Mica Argañaraz και Bella Hadid. Τέλος, πολλές πολωνικές επωνυμίες μόδας συμμετέχουν στην καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων.