UPDATE #NOW

«Μου είπαν ότι είμαι πολύ urban για να παίξω την Catwoman»: Η Zoë Kravitz μόλις πήρε το αίμα της πίσω


Κλέλια Φατούρου

8 Μαρτίου 2022

«Μου είπαν ότι είμαι πολύ urban για να παίξω την Catwoman»: Η Zoë Kravitz μόλις πήρε το αίμα της πίσω
Η γνωστή ηθοποιός είχε απορριφθεί πριν 10 χρόνια για τον ρόλο της Catwoman, αλλά η ιστορία τη δικαίωσε.

10 χρόνια πριν γίνει η Catwoman του Matt Reeves, η Zoë Kravitz είχε απορριφθεί από την ταινία "The Dark Knight Rises" του 2012. Για την ακρίβεια, της είχαν πει ότι είναι πολύ urban για τον ρόλο. Σε ελεύθερη μετάφραση, το δέρμα της ήταν πολύ σκούρο.

«Δεν ξέρω αν αυτό το σχόλιο ερχόταν απευθείας από τον σκηνοθέτη Chris Nolan. Ίσως να ήταν ο υπεύθυνος του casting ή ο βοηθός της. Αλλά να είσαι γυναίκα που δεν είναι λευκή και να μην μπορείς να κάνεις δοκιμαστικό για τον ρόλο εξαιτίας του δέρματός σου και να ακούς έτσι απλά τη λέξη urban, είναι πραγματικό σκληρό».

Ευτυχώς ξημέρωσε μία νέα εποχή για τον κινηματογράφο και είδαμε την Kravitz στον ρόλο της Catwoman, πλάι στον "Batman" Robert Pattinson. Η εκδοχή του Matt Reeves τη θέλει bisexual και μάλιστα συνεργάστηκαν για την ιστορία της και πώς θα διαφοροποιείται από εκείνη του Batman. Η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα ήταν τρομερά ενδιαφέρον και αυτή η εκδοχή της Catwoman παραμένει σέξι και dark, αλλά έχει τη δική της ζωή και κάνει τις δικές της επιλογές.

Κάτι ανάλογο βέβαια συνέβη και με τους διάσημους γονείς της, Lenny Kravitz και Lisa Bonet. «Έσπασαν τα όρια με πολλούς τρόπους, ο καθένας στον χώρο του. Και οι δύο ήταν καλλιτέχνες που δεν φέρονταν, δεν έμοιαζαν και δεν ακούγονταν με τον τρόπο που έπρεπε να είναι ένα μαύρο άτομο, έτσι όπως τον φαντάζονταν οι λευκοί.

Η Kravitz έχει έρθει ξανά αντιμέτωπη με περιστατικά ρατσισμού. Όταν συμμετείχε στη σειρά του HBO, "Big Little Lies", ένιωθε άβολα γιατί υπήρχαν περίεργοι ρατσιστές στο μπαρ και γενικά στον χώρο της παραγωγής εκείνη την περίοδο. Αλλά ακόμα και τα σενάρια για casting περιέγραφαν πάντα μία λευκή γυναίκα ως όμορφη και εξωστρεφή αλλά αν ήταν Αφροαμερικανή, χαρακτηριζόταν funky. «Ανέφεραν την εθνικότητα μίας μαύρης γυναίκας έτσι ώστε να γνωρίζω ποιοι ήταν λευκοί. Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι».