CELEBRITIES

Robert Pattinson: Η συγκλονιστική φωτογράφηση στο GQ, ο Batman και η ενηλικίωση που μόλις ήρθε


Κλέλια Φατούρου

8 Φεβρουαρίου 2022

Robert Pattinson: Η συγκλονιστική φωτογράφηση στο GQ, ο Batman και η ενηλικίωση που μόλις ήρθε
Jack Bridgland/GQ Magazine
Ο ρόλος του Batman, η ντροπαλή φύση του, η πολύπλευρη προσωπικότητα και η χαρά του με τις μάσκες της πανδημίας. Όλα αυτά και πολλά ακόμα στο φανταστικό προφίλ που έφτιαξε το GQ για έναν από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς που έχει να δείξει το Hollywood αυτήν τη στιγμή.

Ο Robert Pattinson είναι αυτός ο ηθοποιός για τον οποίο είχα πάντα ανάμικτα συναισθήματα. Τον γνώρισα ως Σέντρικ Ντίγκορι στον Χάρι Πότερ (ο έρωτας ήταν ακαριαίος), απόρησα στις ταινίες που έκανε για το Twilight, απέφυγα τις μικρότερες ταινίες που συνειδητά επέλεξε και τώρα είναι ο Batman.

Ένας ηθοποιός που περισσότερο μας απασχόλησε λόγω της σχέση του με την Kristen Stewart και λιγότερο για όλα αυτά που έχει πετύχει μέχρι σήμερα, που είναι 35 χρονών. «Μέχρι τα 34 ήμουν στην εφηβεία. Νομίζω ότι τα 35 ήταν η χρονιά που άλλαξαν πολλά. Βλέπω με διαφορετικό τρόπο ακόμα και τους δρόμους του Λονδίνου», λέει στον δημοσιογράφο του GQ που τον ακολουθεί στην πόλη.

Ξεκίνησε τα γυρίσματα για τον Batman λίγο πριν την αρχή της πανδημίας και κατάφερε να σπάσει τον καρπό του, δυσκολεύοντας τη διαδικασία. Η συνέχεια δεν ήταν αυτό που φαντάστηκε, τα γυρίσματα ήταν κατά βάση νυχτερινά και ήταν εγκλωβισμένος σε αυτήν τη στολή. Ένιωθε όμως ότι ήταν η διέξοδός του με όλο αυτό που (μας) συνέβαινε. Το ίδιο νιώθει και για τις μάσκες. «Ήταν θεόσταλτες. Εγώ απλά σκέφτομαι ότι θα περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου φορώντας μάσκα και δεν θα ξεχωρίζω στο πλήθος. Είναι απίστευτο».

Όσο για τον Batman, η προσέγγισή του στον ρόλο έπρεπε να είναι πιο ρεαλιστική. Όχι ένας playboy που γυμνάζεται και σώζει την Gotham City, αλλά ένας weirdo που κάποια στιγμή σπάει και έχει δημιουργήσει μία persona που δεν του κάνει καλό.

«Τα κόμικς της DC εξάλλου είναι κάπως emo. Υπάρχει κάτι μηδενιστικό σε αυτά. Ακόμη και το σχέδιό τους είναι πολύ διαφορετικό. Οπότε ας ελπίσουμε πως υπάρχουν πολλοί λυπημένοι άνθρωποι εκεί έξω», σχολιάζει με χιούμορ.

Αγχώνεται για το αν θα αρέσει η ταινία στον κόσμο; «Θα το μάθουμε όταν συμβεί».

Τα αμέτρητα πρόσωπα του Robert Pattinson

Μπορεί να σου φαίνεται εντελώς απαθής, σε σημείο που να ψάχνει γωνίες για να κρυφτεί (το κάνει συνέχεια, όπως παραδέχεται). Έχει όμως όλες αυτές τις πλευρές που είναι κρυμμένες και περίεργες, όπως και οι ρόλοι που κατά βάση επιλέγει. Λατρεύει τους σκηνοθέτες που αγκαλιάζουν την υποκουλτούρα και έχουν φανατικό κοινό, επειδή παράγουν μία ιδιαίτερη ενέργεια. Σαν τον Wes Anderson.

Σχεδιάζει καρέκλες. Έχει δικό του στούντιο στο Λονδίνο, φτιάχνει τις μακέτες και τις στέλνει σε σχεδιαστή που τις κατασκευάζει. Είναι φωτογράφος και το μόνο που θέλει είναι να μπορεί να βλέπει όλα τα σουρεάλ πράγματα που συμβαίνουν γύρω του. Είναι πολύ καλός στο να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα, όπως το να ερμηνεύει έναν ρόλο και να αλλάζει πάντα τη φωνή του, γιατί αυτό θεωρεί ότι λειτουργεί.

Ο εφιάλτης των οντισιόν

Ο Pattinson χαίρεται που ήταν τυχερός από νωρίς και έκλεισε μεγάλες δουλειές γιατί οι οντισιόν ήταν απλώς ένας εφιάλτης. «Πάντα υποκρινόμουν ότι είμαι Αμερικάνος και όλοι ένιωθαν άβολα με τον αυτοσχεδιασμό μου. Δεν θα είμαι ποτέ σαν τον Eddie Redmayne. Έχω πάει σε οντισιόν και ακούω από μέσα να λένε Ω Θεέ μου και να κλαίνε με λυγμούς. Αυτά προκαλεί το ταλέντο του Eddie γαμώτο».

Η ενηλικίωση

Λένε ότι η ενηλικίωση έρχεται όταν βλέπεις τους γονείς σου ως ενήλικες και αρχίζεις να αποδέχεσαι αυτά που μέχρι πρότινος δεν άντεχες. Πλέον δεν ενοχλείται από τον κυνισμό και την εσωστρέφεια του πατέρα του. Δεν έχει ιδέα ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του και σκέφτεται πάντα το χειρότερο σενάριο για να είναι προετοιμασμένος.

«Ίσως το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ελπίζεις ότι όλα θα πάνε καλά».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο GQ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.