UPDATE #NOW

Η J.K. Rowling διαφωνεί με τη νομική αναγνώριση των τρανς δικαιωμάτων και κάποιος ας της κλείσει το Twitter


Κλέλια Φατούρου

9 Μαρτίου 2022

Η J.K. Rowling διαφωνεί με τη νομική αναγνώριση των τρανς δικαιωμάτων και κάποιος ας της κλείσει το Twitter
Instagram/Hollywood Reporter
Η J.K. Rowling θυμώνει ξανά με τα τρανς άτομα και, ευτυχώς, όλοι είναι εναντίον της.

Αν υπήρχε ακτιβισμός κατά των τρανς δικαιωμάτων, η J.K. Rowling θα ήταν σίγουρα η αρχηγός. Κάθε φορά που ανακοινώνεται ένα βήμα υπέρ της εξέλιξης, η Rowling βγάζει φλύκταινες και το γνωστοποιεί στο Twitter της.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2020, όταν η συγγραφέας τουίταρε την άποψη της για το τι θεωρείται γυναίκα κοροιδεύοντας τη φράση «οι άνθρωποι με περίοδο»
Αυτή τη φορά, τα έβαλε με τη χώρα της, τη Σκωτία, και τον νέο νόμο που εισήγαγε η πρωθυπουργός Nicola Sturgeon για την αναγνώριση του φύλου. Πρόκειται για μία σπουδαία αλλαγή που επιτέλους αναγνωρίζει τα τρανς άτομα. Όχι για την J.K. Rowling όμως.

«Αμέτρητες ομάδες γυναικών έχουν παρουσιάσει αποδείξεις από άριστες πηγές στην κυβέρνηση της Sturgeon για τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής της νομοθεσίας σε γυναίκες και κορίτσια, ειδικά στις πιο ευάλωτες. Και φυσικά αγνοήθηκαν», έγραψε στο Twitter της και ίσως πρόκειται για το πιο ακατανόητο πράγμα που έχει αναρτήσει.

«Αν περάσει αυτός ο νόμος και οι συνέπειες επαληθευτούν, η κυβέρνηση δεν μπορεί να πει ότι δεν προειδοποιήθηκε» προσέθεσε προκαλώντας, για μία ακόμη φορά, την οργή του κόσμου. Να πούμε κάπου εδώ ότι ο εν λόγω νόμος θέλει απλώς να επιτρέψει στα τρανς άτομα να ζουν και να εξυπηρετούνται χωρίς να χρειάζεται να αποδεικνύουν το φύλο τους με ιατρικά έγγραφα.

«Η προτεινόμενη νομοθεσία δεν προσφέρει τίποτα έξτρα στα τρανς άτομα, πέρα από αναγνώριση. Ούτε και αφαιρεί τα δικαιώματα των γυναικών σύμφωνα με την Πράξη Ισότητας», ήταν η απάντηση της Sturgeon. Η Ημέρα της Γυναίκας ήταν μία ημέρα που έκανε trigger για την J.K. Rowling για τον εξής λόγο. Στην εκπομπή "Women's Hour" του BBC Radio 4 Program, όταν ζητήθηκε από τη Γραμματέα Ισότητας των Γυναικών να δώσει έναν ορισμό για τη λέξη γυναίκα και εκείνη δεν το έκανε.

«Κάποιος να στείλει ένα λεξικό στο Υπουργείο Ισότητας. Προφανώς, η Γιορτή της Γυναίκας θα μετονομαστεί σε Μέρα Για Την Οποία Δεν Πρέπει Να Μιλάμε (αναφερόμενη στον Βόλντεμορτ, τον κακό του Harry Potter, και δικό της δημιούργημα)».