UPDATE #NOW

Ιωάννης Μαντζάνας: Ο 13χρονος μαθητής από την Κρήτη που διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό ποίησης


JTeam

10 Μαρτίου 2022

Ιωάννης Μαντζάνας: Ο 13χρονος μαθητής από την Κρήτη που διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό ποίησης
Ο Ιωάννης βραβεύτηκε στην κατηγορία Νέων, με το ποίημά του να μεταφράζεται και στην αγγλική γλώσσα.

Διαγωνίστηκε σε έναν από τους πιο σπουδαίους διαγωνισμούς ποίησης στον κόσμο και κατάφερε να διακριθεί μόλις στα 13 του. Ο λόγος για τον Ιωάννη Μαντζάνα από την Κρήτη που ξεχώρισε για το ποίημά του με τίτλο «Φύλακας», το οποίο απέσπασε τα καλύτερα σχόλια από την κριτική επιτροπή.

Ο μαθητής του Προτύπου Σχολείου στο Ηράκλειο Κρήτης, ήταν ανάμεσα στις εκατοντάδες συμμετοχές νέων σε παγκόσμιο επίπεδο, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Ποίησης και Θεάτρου «Castello di Duino» με θέμα «I miss you so much/Nostalgia».

Ο ταλαντούχος μαθητής βραβεύτηκε στην κατηγορία Νέων για την ηλικία των 13 ετών, με το ποίημά του να μεταφράζεται και στην αγγλική γλώσσα. Ο εν λόγω διαγωνισμός αποτελεί έναν θεσμό για τις τέχνες και τον πολιτισμό της Ιταλίας και διεξάγεται υπό τη σκέπη της Unesco, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας και άλλων αναγνωρισμένων φορέων.

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και απευθύνεται σε νέους έως και 30 ετών ενώ τα βραβεία θα απονεμηθούν στην Τεργέστη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ποίησης και Λογοτεχνίας (17/03-20/03).