UPDATE #NOW

Έχετε Windows; Αυτός είναι ο γρηγορότερος browser


JTeam

19 Μαρτίου 2022

Έχετε Windows; Αυτός είναι ο γρηγορότερος browser
Cookie the Pom on Unsplash
Για να μην μπορείτε να ξαναχρησιμοποιήσετε δικαιολογίες περί αργού ίντερνετ

Οι μέρες που χρησιμοποιούσαμε Internet Explorer ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα πια, έχουμε πολλές επιλογές και η δικαιολογία «το ίντερνετ κολλάει», έπαψε να πείθει. Ο γρηγορότερος browser βρέθηκε και, όσοι χρησιμοποιούμε Windows, μάλλον τον επιλέγουμε ήδη χωρίς καν να το παίρνουμε είδηση.

Προκειμένου να βρεθεί ο γρηγορότερος browser, χρησιμοποιήθηκαν τρία εργαλεία: Το Speedometer, το JetStream και το MotionMark. Το πρώτο, υπολογίζει πόσο άμεσα επεξεργάζεται τις πληροφορίες ο browser, ενώ «τρέχουν» διαδικτυακές εφαρμογές, το δεύτερο μετρά πόσο γρήγορα εκτελεί τον κώδικα και το τρίτο αφορά στην ικανότητά του να φορτώνει σύνθετες ιστοσελίδες.

Και τα τρία εργαλεία λειτούργησαν σε παράθυρο incognito, όλοι οι browsers βρίσκονταν στην τελευταία, ενημερωμένη τους έκδοση και τα τεστ έγιναν δύο φορές, για να είναι έγκυρο το αποτέλεσμα. Οι δοκιμές έγιναν στον υπολογιστή Zotac Magus EN 1070, ο οποίος έχει Windows 10 Pro.

Έπειτα από δοκιμές των Brave, Microsoft Edge, Firefox, Opera και Chrome, βρέθηκε πως ο γρηγορότερος browser είναι ο τελευταίος, με σκορ 107,2 στο Speedometer και 99.778 στο JetStream. Ο Brave, ωστόσο, αν και πιο αργός, έχει ένα σημαντικό επιπλέον χαρακτηριστικό: το ενσωματωμένο ad-blocker.