UPDATE #NOW

Στην αναχρονιστική είδηση της ημέρας, η New York Post μας ενημερώνει ότι το «λεσβιακό ντύσιμο» είναι η νέα σέξι τάση


Κλέλια Φατούρου

17 Μαρτίου 2022

Στην αναχρονιστική είδηση της ημέρας, η New York Post μας ενημερώνει ότι το «λεσβιακό ντύσιμο» είναι η νέα σέξι τάση
Μία άβολη και εντελώς αναχρονιστική στιγμή

Όπως όλα δείχνουν, υπάρχει queer μόδα κι εμείς ήμασταν βαθιά νυχτωμένοι.

Σύμφωνα με τη New York Post λοιπόν, οι στρέιτ επώνυμες γυναίκες έχουν αποχωριστεί τα ψηλοτάκουνα και τους κορσέδες (τους ποιους;) για να βάλουν πλεκτά πουλόβερ και μποτάκια Dr. Martens.

Τα καυτά κορίτσια του Χόλιγουντ (δεν το λέω εγώ, αλλά η New York Pos) όπως η Zendaya, η Bella Hadid και η Dakota Johnson έχουν κάνει mainstream το cool ντύσιμο. Δηλαδή, το λεσβιακό. Η ειδικός Jill Gutowitz έγραψε ένα άρθρο στο Haprer's Bazaar, υποστηρίζει ότι τα outfits που επέλεγαν κάποτε οι queer γυναίκες, έχουν μπει στο κόκκινο χαλί.

Ο στόχος της Gutowitz είναι να υποστηρίξει την ορατότητα των γκέι γυναικών και την απογκλαμουροποίηση του ντυσίματος, ωστόσο χάνει εντελώς το δίκιο της και αυτό που θέλει να πει. Χαρακτηρίζει το κοστούμι λεσβιακή επιλογή, επειδή ήταν ίσως τύχαινε να το φορούν οι επώνυμες queer γυναίκες των 90s αλλά σε μία εποχή, όπου το τα ρούχα γίνονται genderless και οι προσδιορισμοί είναι περιττοί, ή αποψή της είναι τραγελαφική.

Για να ανακεφαλαιώσουμε, όποια γυναίκα φορά κοστούμι σήμερα και μποτάκια Dr. Martens δεν είναι λεσβία, αλλά ντύνεται λεσβιακά. Να πούμε ότι η ίδια είναι μόλις 30 χρονών, δηλώνει γκέι, αλλά δεν χαίρεται και πολύ με την τάση που κάποτε έκανε την κοινότητά της να ξεχωρίζει και τώρα είναι απλώς μία τάση. Η Bella Hadid πάντως δήλωσε πρόσφατα ότι προτιμά να ντύνεται σαν μικρό αγόρι και ότι δεν θα την πετύχεις ποτέ με φόρεμα. Μία δήλωση που έχει γίνει trend και στο TikTok, και που ειλικρινά, δεν κατανοώ.

Πίστευα ότι οι νεότερες γενιές είναι πολύ πιο άνετες με το ντύσιμο, δεν βάζουν ταμπέλες στα ρούχα με βάση το φύλο και παλεύουν για μία κοινωνία όπου το φύλο είναι κοινωνικό κατασκεύασμα. Δεν ήξερα ότι ένα παντελόνι και ένα σακάκι σχετίζεται με το ποιον κάνεις σεξ. Δεν είχα καταλάβει ότι μία πολύ κοντή φούστα και ψηλοτάκουνα παπούτσια σε τοποθετούν αυτομάτως στο στρέιτ «στρατόπεδο». Νόμιζα ότι όλα αυτά ήταν ένα απαρχαιωμένο κακό αστείο. Και ευτυχώς συμφωνούν μαζί μου και όλοι οι αναγνώστες του άρθρου, όπως είδαμε στα σχόλια κάτω από το post.

TAGS