UPDATE #NOW

Η σπαρακτική φωτογραφία με 109 καρότσια που συμβολίζει τα παιδιά που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία


JTeam

19 Μαρτίου 2022

Η σπαρακτική φωτογραφία με 109 καρότσια που συμβολίζει τα παιδιά που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία
Yuriy Dyachyshyn/Agence France-Presse — Getty Images
Η σπαρακτική φωτό που έγινε viral

109 άδεια παιδικά καρότσια τοποθετήθηκαν στην περιοχή Lviv ως (ανατριχιαστικός) φόρος τιμής στα παιδιά που σκοτώθηκαν από ρωσικές επιθέσεις.

Τα καρότσια τοποθετήθηκαν στην πλατεία Rynok, στην καρδιά του Lviv, μίας πόλης που βρίσκεται στη δυτική Ουκρανία και έγινε καταφύγιο για τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Οι οποίοι σκότωσαν και 109 παιδιά, όπως έγραψε στο Facebook ο δήμαρχος της πόλης.

Σύμφωνα με το γραφείο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, μέχρι την περασμένη Πέμπτη, υπήρχαν 2.149 καταγεγραμμένοι θάνατοι ή σοβαροί τραυματισμοί πολιτών, αν και δεν υπάρχει βέβαια εκτίμηση για τον αριθμό. Πιθανότατα είναι πολύ υψηλότερος, καθώς εκατοντάδες εγκλωβίστηκαν σε ένα θέατρο της Μαριούπολης, μετά από επίθεση.

Αν και έξω από το θέατρο, υπήρχε γραμμένη η λέξη παιδιά πάνω στο πεζοδρόμιο, και πάλι έγινε στόχος. Τα καρότσια είναι μία ακόμα συντονισμένη προσπάθεια των Ουκρανών να στείλουν ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο, μέσα από τα social media, από βίντεο και hashtags για να μάθει όλη η υφήλιος το τι περνούν. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει και δυστυχώς, πλησιάζουμε σύντομα στη συμπλήρωση ενός μήνα από την πρώτη ρωσική επίθεση.