UPDATE #NOW

Oι ΗΠΑ ξεκίνησαν τη δική τους Eurovision: Είναι άβολη, αλλόκοτη και έχουμε ήδη κολλήσει


Στεφανία Παπαδημητρίου

23 Μαρτίου 2022

Oι ΗΠΑ ξεκίνησαν τη δική τους Eurovision: Είναι άβολη, αλλόκοτη και έχουμε ήδη κολλήσει
Όσο κι αν προσπαθήσουν, οι Αμερικανοί δε θα ζήσουν τις εποχές σαν εκείνες που περιμέναμε με ανυπομονησία το 12αρι της Κύπρου

Στις παλιές καλές εποχές της Eurovision, μαζευόμασταν σπίτι, παραγγέλναμε πίτσα και παρακολουθούσαμε με αγωνία, μέχρι το τελευταίο λεπτό. Σε μία (κακή, αν μας ρωτάτε) προσπάθεια να ζήσουν κάτι ανάλογο, οι Αμερικανοί δημιουργούν τον δικό τους διαγωνισμό τραγουδιού. Δεν είναι αστείο.

Το show λέγεται American Song Contest (ευτυχώς όχι Amerivision, θα πούμε εμείς), το παρουσιάζουν ο Snoop Dogg με την Kelly Clarkson, ενώ εκτός από τις 50 πολιτείες, παίρνουν μέρος το Puerto Rico, την American Samoa, τη Guam, τις Παρθένες Νήσους, τα Mariana Islands και την πρωτεύουσα της χώρας. Δε θα διαρκέσει ένα βράδυ, αλλά έξι εβδομάδες συνολικά.

Από καταξιωμένους Αμερικανούς, όπως ο Michael Bolton που εκπροσωπεί το Connecticut, μέχρι πρωτοεμφανιζόμενους, όπως η 16χρονη Ada LeAnn από το Michigan, που πηγαίνει ακόμη σχολείο, όλοι έχουν χώρο στον διαγωνισμό.

Η πρεμιέρα έγινε, προβλήθηκε από το NBC και κράτησε δύο ώρες. Δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε η παραγωγή – και αυτό δε μας εκπλήσσει – συγκεντρώνοντας σχεδόν 3 εκατομμύρια τηλεθεατές, δηλαδή λιγότερους από το American Idol που έπαιζε ταυτόχρονα, σε ανταγωνιστικό κανάλι. Οι Eurovision-ικοί κερδίσαμε, λοιπόν.

Παρακάτω, θα δούμε πώς ακριβώς λειτουργεί ο διαγωνισμός που μοιάζει με ριάλιτι.

Τα πρώτα πέντε επεισόδια θα έχουν από 11 performances, και στο τέλος της κάθε βραδιάς θα ανακοινώνεται το act που θα περνά αυτόματα στην επόμενη φάση, με βάση τις ψήφους της κριτικής επιτροπής. Τρία ακόμη acts θα συνεχίζουν, αλλά θα εξαρτώνται από το κοινό. Θα γίνουν δύο ημιτελικοί, με 22 performances που θα είναι «λίγο πιο ιδιαίτερες» από την πρώτη τους εμφάνιση.

Θα είναι άβολο; Ναι. Θα το παρακολουθήσουμε όλο για να μπορούμε να κρίνουμε με τεκμήρια; Εννοείται.

TAGS