UPDATE #NOW

«Τα παιδιά χρειάζονται χαμόγελα»: Άνδρας μεταμφιέζεται σε δεινόσαυρο για να φέρει χαμόγελα στα παιδιά-πρόσφυγες της Ουκρανίας


JTeam

24 Μαρτίου 2022

«Τα παιδιά χρειάζονται χαμόγελα»: Άνδρας μεταμφιέζεται σε δεινόσαυρο για να φέρει χαμόγελα στα παιδιά-πρόσφυγες της Ουκρανίας
ADAM ZAPALA
Η όμορφη πρωτοβουλία ανήκει στον 41χρονο Tomasz Grzywiński, ο οποίος έχει γίνει ήδη viral καθώς προσπαθεί να μοιράσει χαμόγελα στους πρόσφυγες και τα παιδιά, αποτελώντας πηγή έμπνευσης και για τέτοιες άλλες δράσεις

Παιδιά αποβιβάζονται από τρένα στην Πολωνία μες στην κούραση, την ταλαιπωρία και την πείνα, προσπαθώντας να δραπετεύσουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Με το που φτάσουν, ένας άνδρας με στολή τυραννόσαυρου τους προσφέρει γλειφιτζούρια και σοκολάτες για να απαλύνει κάπως τον πόνο και τα αντιφατικά τους συναισθήματα.

Η όμορφη πρωτοβουλία ανήκει στον 41χρονο Tomasz Grzywiński, ο οποίος έχει γίνει ήδη viral καθώς προσπαθεί να κάνει τους πρόσφυγες και τα παιδιά να χαμογελάσουν, αποτελώντας πηγή έμπνευσης και για τέτοιες άλλες δράσεις.

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε που έγινε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με αποτέλεσμα 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες να έχουν ήδη εκτοπιστεί σε γειτονικές χώρες για να επιβιώσουν. Οι περισσότεροι από αυτούς καταφεύγουν στην Πολωνία, σύμφωνα με το U.N. refugee agency.

Jenny.Gr
ADAM ZAPALA

Όπως λέει ο Grzywiński: «Τα παιδιά χρειάζονται χαμόγελα. Μένουν στον σιδηροδρομικό σταθμό περίπου δύο μέρες και κοιμούνται στο πάτωμα. Είναι τρομερό». Ο ίδιος ως πατέρας τριών παιδιών δήλωσε πως βοήθησε επίσης την οικογένεια ενός φίλου του που έψαχνε ένα μέρος για να μείνει. Βλέποντας οικογένειες να ταξιδεύουν για μέρες χωρίς φαγητό, σκέφτηκε να φτιάχνει σάντουιτς ως το ελάχιστο που θα μπορούσε να προσφέρει.

«Τα σάντουιτς είναι μια καλή ιδέα οπότε μαζί με τον 7χρονο γιο μου, έναν φίλο μας, τη σύντροφό μου, αρχίσαμε να φτιάχνουμε 100 σάντουιτς, πηγαίνοντάς τα στον σταθμό του τρένου». Πολλά από τα παιδιά ήταν φοβισμένα όπως περιγράφει, και ρωτούσαν αν μπορούσαν να πάρουν κάποιο από αυτά ενώ πολλές φορές ο ίδιος ξεσπούσε σε κλάματα αλλά ευτυχώς φορούσε τη στολή του κι έτσι κανείς δεν μπορούσε να τον δει.

O Grzywiński αργότερα έμαθε ότι είχε γίνει viral στα social media κι έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει μια σελίδα για δωρεές χρημάτων, παιχνιδιών και γλυκών για τα παιδιά. Η σπουδαία του δράση να μεταμφιέζεται καθημερινά σε ένα πλάσμα, μέσα από το οποίο τα παιδιά μπορούν και πάλι να πιστεύουν στα παραμύθια και να χαμογελούν, προσφέρει ελπίδα και ανακουφίζει για λίγο, διώχνοντας μακριά το σκληρό πρόσωπο του πολέμου.