UPDATE #NOW

Oscars 2022: Η Ariana DeBose έγινε η πρώτη ανοιχτά queer μαύρη Λατίνα με Oscar Β' Γυναικείου Ρόλου


JTeam

28 Μαρτίου 2022

Oscars 2022: Η Ariana DeBose έγινε η πρώτη ανοιχτά queer μαύρη Λατίνα με Oscar Β' Γυναικείου Ρόλου
Η βράβευση που έγραψε ιστορία - «Πράγματι, υπάρχει χώρος για όλους μας», είπε η ηθοποιός

Η Ariana DeBose έγραψε ιστορία στα φετινά Oscars. H ηθοποιός που ως Anita στο West Side Story, έγινε η πρώτη ανοιχτά queer μαύρη λατινοαμερικανή που πήρε βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου.

«Φανταστείτε αυτό το μικρό κορίτσι στο πίσω κάθισμα ενός Ford Focus», ξεκίνησε, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Κοιτάξτε τη στα μάτια. Βλέπετε μια ανοιχτά queer μαύρη γυναίκα και λατινοαμερικανή που βρήκε ζωή και δύναμη στην τέχνη. Αυτό πιστεύω πως είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε».

«Σε όλους εσάς που έχετε αμφισβητήσει ποτέ την ταυτότητά σας ή βρίσκεστε σε γκρίζα ζώνη, υπόσχομαι το εξής: Πράγματι, υπάρχει χώρος για όλους μας».

Ο λόγος που εκφώνησε καταχειροκροτήθηκε, ενώ δέχθηκε συγχαρητήρια κι από τις συνυποψήφιές της, Kirsten Dunst και Judi Dench.
«Τώρα βλέπετε γιατί αυτή η Anita λέει “Θέλω να πάω στην Αμερική”, γιατί ακόμη και σε αυτόν τον εξαντλητικό κόσμο που ζούμε, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα», πρόσθεσε. «Και αυτό είναι κάτι αλήθεια ενθαρρυντικό, αυτήν τη στιγμή».

Έπειτα, ευχαρίστησε τον σκηνοθέτη Steven Spielberg και τους συμπρωταγωνιστές της, ανάμεσά τους κι η Rita Moreno.

«Με κοιτάτε τώρα και είμαι ευγνώμων. Η Anita σας, άνοιξε τον δρόμο για τόσες Anita σαν κι εμένα. Και σας αγαπώ τόσο πολύ».