UPDATE #NOW

«Οι πόρτες ανοίγουν»: Η Ariana DeBose είναι η πρώτη Λατίνα που κερδίζει SAG βραβείο


Κλέλια Φατούρου

28 Φεβρουαρίου 2022

«Οι πόρτες ανοίγουν»: Η Ariana DeBose είναι η πρώτη Λατίνα που κερδίζει SAG βραβείο
Getty Images/Frazer Harrison/Staff
Μία ακόμα σημαντική πρωτιά για τις Λατίνες γυναίκες

Τα SAG Awards ήταν μία ευχάριστη παύση μέσα σε όλο αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες και θυμηθήκαμε τις χρυσές εποχές των βραβείων. Το πιο σημαντικό όμως ήταν οι απαραίτητες πρωτιές που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια και που αποδεικνύουν ότι οι πόρτες έχουν ανοίξει και για τις μειονότητες.

Μετά τη βράβευση του κωφού Troy Kotsur, σειρά είχε η Ariana DeBose, η οποία βραβεύτηκε για τον ρόλο της Anita, στο "West Side Story" του Steven Spielberg. Η DeBose εκπροσωπεί και την queer κοινότητα. «Οι πόρτες έχουν ανοίξει. Είναι μεγάλη τιμή για μία Αφρο-Λατίνα queer γυναίκα, που είναι ηθοποιός και τραγουδίστρια και χορεύτρια. Είναι πολύ σημαντικό που το όνομά μου έχει συνδεθεί με μία πρωτιά, αλλά επικεντρώνομαι περισσότερο στο ότι αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν και άλλοι».

Αν και δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη, η εκπροσώπηση των Λατίνων στα βραβεία ήταν πάντα πάρα πολύ μικρή. Στα SAG Awards, είχαμε δει τη Salma Hayek, για τη Frida, το 2002 και την Catalina Sandino Moreno για τη Maria Full of Grace, το 2004. Όσο για τα Όσκαρ η συμπρωταγωνίστριά της, Rita Moreno, είναι η μοναδική Λατίνα που έχει κερδίσει το 1961, για τον ρόλο που ερμηνεύει φέτος η DeBose. Θα είναι μήπως η δεύτερη Λατίνα που θα το κερδίσει Όσκαρ;

Η νικήτρια πάντως θα θυμάται τα SAG Awards για έναν ακόμη λόγο. Για τη συνάντηση στο κόκκινο χαλί με ένα από τα μεγαλύτερα ινδάλματά της. Τη Lady Gaga.

TAGS