UPDATE #NOW

Ο Δημήτρης Μοθωναίος παίρνει ανοιχτά θέση για τη συγκλονιστική υπόθεση στην Πάτρα


JTeam

31 Μαρτίου 2022

Ο Δημήτρης Μοθωναίος παίρνει ανοιχτά θέση για τη συγκλονιστική υπόθεση στην Πάτρα
Instagram/ motho_naios
Ο Δημήτρης Μοθωναίος παίρνει θέση στην υπόθεση που αναμένεται να χαρακτηριστεί ως «ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του αιώνα»

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας με τη μητέρα των τριών παιδιών να συλλαμβάνεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, στον οργανισμό της οποίας βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης, συγκλονίζει και προκαλεί αλλεπάλληλα ερωτήματα, στα οποία η ίδια αρνείται μέχρι στιγμής να απαντήσει.

Γείτονες της οικογένειας συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της μητέρας των τριών παιδιών μετά το ένταλμα σύλληψής της ενώ διάσημες προσωπικότητες έχουν πάρει ήδη θέση για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ανάμεσά τους, ο ηθοποιός Δημήτρης Μοθωναίος, ο οποίος τοποθετήθηκε μέσω ενός video στο Instagram, αναφερόμενος μεταξύ άλλων, στα εξής:

«Αισθάνομαι την ανάγκη να καταθέσω την εμπειρία μου αυτόν τον ένα χρόνο της ενασχόλησής μου με περιστατικά κακοποίησης στη χώρα μας. Η μόνη λύση είναι η ενημέρωση και η πρόληψη. Δεν μπορούμε ως κοινωνία να μένουμε τυφλοί όσο κι αν μας μοιάζουν αδιανόητες οι τέτοιου τύπου φρικαλεότητες και είναι. Πρέπει όμως να σας ενημερώσω ότι είναι υπαρκτές. Υπάρχουν περιστατικά που εκτυλίσσονται αυτή τη στιγμή, που εμείς μιλάμε και καταδικάζουμε αυτό που μάλλον αποδεικνύεται ότι συμβαίνει στο περιστατικό της Πάτρας. Οφείλουμε ως συγγενείς αυτών των δυνάμει εγκληματικών προσωπικοτήτων, που σίγουρα θα έχουν δώσει δείγματα ψυχικής νόσου νωρίτερα, ως εκπαιδευτικοί, ως κοινωνικοί λειτουργοί, ως γιατροί όταν μας έρχονται τέτοιου τύπου περιστατικά, να είμαστε ενημερωμένοι. Δεν είναι όλα ένα αστυνομικό σίριαλ που παρακολουθούμε και στο τέλος πηγαίνουμε έξω από το σπίτι του εγκληματία και τον λιντσάρουμε. Είναι ευθύνη μας ως μελών αυτής της κοινωνίας, η πρόληψη και η ενημέρωση».

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η ελληνική εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, ΕΛΙΖΑ και ο ηθοποιός, που από τα έξι του είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κατ' εξακολούθηση, προχώρησαν σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία, δημιουργώντας ένα καθηλωτικό σποτ για τη βία που τραυματίζει ανεπανόρθωτα τις μικρές ψυχές. Μαζί δημιούργησαν ένα συγκλονιστικό βίντεο για την παιδική κακοποίηση που δείχνει ένα παιδί με τη μητέρα του να πηγαίνει για εξέταση στον γιατρό για τα σημάδια που άφησε η κακοποίηση επάνω στο σώμα του.

TAGS