UPDATE #NOW

Open House Athens 2022: 11 (τουλάχιστον) λόγοι για να επισκεφθείς την πιο ζωντανή ξενάγηση της πόλης


JTeam

4 Απριλίου 2022

Open House Athens 2022: 11 (τουλάχιστον) λόγοι για να επισκεφθείς την πιο ζωντανή ξενάγηση της πόλης
Μετά από δύο χρόνια διαδικτυακής δράσης, τo Open House Athens 2022 είναι εδώ και σε περιμένει να το ανακαλύψεις

Αν δεν έχεις κανονίσει τίποτα για το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου, μπορείς από τώρα να σημειώσεις στο ημερολόγιό σου την επίσκεψη που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε στο Open House Athens 2022. Δύο δωρεάν αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις έρχονται μετά από τόσο καιρό σε 50 κτίρια της πόλης για να καλύψουν το social distancing της πανδημίας, με περιπλανήσεις στο κέντρο και την περιοχή της Κηφισιάς.

Αν σου έλειψε τόσο, όπως σε εμάς, η δια ζώσης ξενάγηση και περιήγηση στα πιο φημισμένα μνημεία της Αθήνας, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς και να περπατήσεις σε χώρους που υπόσχονται να σε μεταφέρουν σε βίλες από τα τέλη του 19ου αιώνα, σε μικροαστικές αθηναϊκές κατοικίες του 1950-1960, σε διατηρητέες πολυκατοικίες μοντέρνας αρχιτεκτονικής του μεσοπολέμου, σε ξενοδοχεία αρχιτεκτονικής προηγούμενων δεκαετίων και σε κτίρια που ούτε καν φανταζόσουν ότι τόσο καιρό υπήρχαν δίπλα σου.

Jenny.Gr
Open House Athens 2022

Πέρα από τις δύο δια ζώσης ξεναγήσεις, θα πραγματοποιηθούν περιηγήσεις σε χώρους παραγωγής και δημιουργίας (Made in Athens), οργανωμένες διαδρομές (Open Walk), μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις-ξεναγήσεις σε 3-4 αρχιτεκτονικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα (Open Office) και real time virtual ξεναγήσεις σε ορισμένα από τα κτίρια που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα (Live Tours). Το πρόγραμμα των δράσεων θα περιλαμβάνει επίσης μια σειρά διαγωνισμών.

Η πόλη ζει, κινείται ξανά και σε περιμένει να την αφουγκραστείς από κοντά μέσα από μερικές από τις πιο εκπληκτικές περιηγήσεις της ζωής σου.

Εμείς σου δίνουμε 11 λόγους να επισκεφθείς το ερχόμενο Σ/Κ το Open House Athens 2022. Εσύ, είναι σίγουρο, ότι θα βρεις πολλούς ακόμη μέχρι να φτάσεις μέχρι εκεί.

Open Tours

THISSION LOFTS

Jenny.Gr

10AM LOFTS

Jenny.Gr

Open Walks

Τα αρχοντικά της Κηφισιάς

Jenny.Gr

Το Βυζάντιο κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης

Jenny.Gr

Made in Athens

Hub Lighting & Innovation by KAFKAS

Jenny.Gr

Savapile

Jenny.Gr

Virtual Tours

AGEMAR HQ

Jenny.Gr

Open Office

Pila Studio

Jenny.Gr

A&M ARCHITECTS

Jenny.Gr

Live Streaming Tours

Aθηναϊκή Αστική Μονοκατοικία

Jenny.Gr

Βίλα Καζούλη

Jenny.Gr

Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Open House Athens.