UPDATE #NOW

#MeToo: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες 22 αθλητριών της γυμναστικής για κακοποίηση από προπονητές


JTeam

10 Απριλίου 2022

#MeToo: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες 22 αθλητριών της γυμναστικής για κακοποίηση από προπονητές
Ένα χρόνο μετά την καταγγελία 22 αθλητριών για κακοποίηση από προπονητές κατά την περίοδο που ήταν ανήλικες, ορισμένες από τις καταγγέλλουσες αποκαλύπτουν τα όσα πέρασαν στα χέρια των προπονητών τους.

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που 22 αθλήτριες της γυμναστικής προχώρησαν σε καταγγελία κατά προπονητών για σεξουαλική, λεκτική ή σωματική κακοποίηση.

Από τότε οι καταγγελίες έφτασαν τις 37, ωστόσο ακόμη η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει. Ένα χρόνο μετά όμως, μερικές από τις καταγγέλλουσες προχώρησαν σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις μέσα από την εκπομπή Special Report του ANT1.

Περιέγραψαν με κάθε φρικιαστική λεπτομέρεια τις στιγμές τρόμου που πέρασαν στα χέρια διαφόρων προπονητών. Από λεκτική μέχρι σωματική βία έως και σεξουαλική κακοποίηση περιλαμβάνει ο φάκελος της υπόθεσης των καταγγελιών.

Το κίνημα του MeToo ξεκίνησε από την Σοφία Μπεκατώρου στον χώρο των σπορ, αλλά οι καταγγελίες που έγιναν στη γυμναστική θυμίζουν σε ένα βαθμό το σκάνδαλο Νασάρ στις ΗΠΑ, όσον αφορά τουλάχιστον το μέγεθος των καταγγελιών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gazzetta.gr