UPDATE #NOW

Οι The Simpsons υποδέχονται για πρώτη φορά κωφό ηθοποιό στα 33 χρόνια ιστορίας τους


JTeam

11 Απριλίου 2022

Οι The Simpsons υποδέχονται για πρώτη φορά κωφό ηθοποιό στα 33 χρόνια ιστορίας τους
Για πρώτη φορά θα υπάρξει κωφός ρόλος και η χρήση της αμερικανικής νοηματικής στην ιστορική animated σειρά.

Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει τους αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς με τέσσερα δάχτυλα. Τώρα το επόμενο βήμα, με το οποίο η σειρά πρωτοπορεί ξανά, είναι η χρήση της αμερικανικής νοηματικής, σε ένα από τα πιο ξεχωριστά επεισόδια αφού κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των Simpsons.

Αν το σκεφτήκατε ήδη, όχι! Το επεισόδιο δεν γράφτηκε αμέσως μετά την ταινία "CODA", που αφηγείται την ιστορία μιας 17χρονης μαθήτριας, η οποία είναι η μόνη στην οικογένειά της, που δεν είναι κωφή. Ο Troy Kotsur ήταν μάλιστα ο πρώτος κωφός ηθοποιός που τιμήθηκε με SAG, παίρνοντας το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου

Όπως δήλωσε ο executive producer της σειράς, Al Jean: «Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις κάτι για πρώτη φορά μετά από 722 επεισόδια. Αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος γι' αυτό».

Το επεισόδιο με τίτλο "The Sound of Bleeding Gums", εστιάζει στον χαρακτήρα της Lisa Simpson, η οποία ανακαλύπτει ότι ο αγαπημένος της μουσικός και πρότυπό της, ο σαξοφωνίστας Bleeding Gums Murphy έχει έναν γιο, τον Monk Murphy, που είναι κωφός και χρειάζεται κοχλιακό εμφύτευμα. Οι δυο τους συναντιούνται και ξεκινά μια συγκινητική ιστορία.

Ο Bleeding Gums Murphy πεθαίνει στην έκτη σεζόν ενώ ο βασικός άξονας του επεισοδίου εστιάζει στη ζωή της συγγραφέως του επεισοδίου, Loni Steele Sosthand. Όπως λέει στο CNN ο Jean: «Η Loni ζήτησε να κάνει τον γιο του Bleeding Gums Murphy, έναν άντρα που γεννήθηκε κωφός και δεν μπορούσε ποτέ να ακούσει τη μουσική του πατέρα του».

Η Sosthand από την άλλη, ανέφερε ότι το επεισόδιο ήταν προσωπικό για εκείνη, καθώς ο αδερφός της έχει προβλήματα ακοής σε μια οικογένεια που αγαπά τη μουσική τζαζ. «Το να έχω έναν αδερφό, ο οποίος είναι μόλις έναν χρόνο μεγαλύτερος και γεννήθηκε κωφός, διαμόρφωσε πραγματικά αυτό που είμαι ως άτομο. Επομένως, είναι μια ιστορία όχι μόνο κοντά στην καρδιά μου, αλλά και στην ταυτότητά μου».

Η ενσωμάτωση της νοηματικής είναι ένα βήμα που πάει παρακάτω τη σειρά ενώ το ξεχωριστό επεισόδιο έρχεται δύο εβδομάδες μετά το CODA και ελπίζουμε σύντομα και σε άλλα τέτοια νέα.