UPDATE #NOW

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη, και την αθώωση των αστυνομικών


JTeam

13 Απριλίου 2022

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη, και την αθώωση των αστυνομικών
Instagram/justice4zakzackie
Η πρόταση του εισαγγελέως Σωτήρη Μπουγιούκου είναι ότι οι Σπ. Δημόπουλος και Χορταριάς θα πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι για την αξιόποινη πράξη της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία

Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Σωτήρης Μπουγιούκος, ανέφερε διεξοδικά όλα τα στοιχεία της δικογραφίας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δύο κατηγορούμενοι έδρασαν τιμωρητικά, αν και δεν υπήρχαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η αρχική τους πρόθεση ήταν η πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης ή ο θάνατος.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας, το τέλος επήλθε από από τα σφοδρά χτυπήματα, τα οποία προκάλεσαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις. Δεν υπήρξε επίθεση από την πλευρά του Ζακ Κωστόπουλου και οι κατηγορούμενοι τον έπληξαν, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του θύματος. Σίγουρα δεν έδρασαν στο πλαίσιο άμυνας ή τριτάμυνας και αυτοί οι ισχυρισμοί κρίνονται αβάσιμοι.

Η πρόταση του εισαγγελέως Σωτήρη Μπουγιούκου είναι ότι οι Σπ. Δημόπουλος και Χορταριάς θα πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι για την αξιόποινη πράξη της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία. Αντιθέτως, οι αστυνομικοί θα πρέπει να αθωωθούν, εφόσον δεν έδρασαν εναντίον του Ζακ Κωστόπουλου και ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, έχοντας λάβει κλήση για ληστεία.

Οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου, η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα και η μητέρα της επίσης δολοφονημένης Ερατούς ήταν παρόντες στη διαδικασία. Η έδρα διέκοψε στις 12:01 για την επόμενη δικάσιμο, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022.