UPDATE #NOW

Η Maisie Williams άφησε πίσω το GoT: «Όταν έγινα γυναίκα, άρχισα να μισώ την Arya Stark»


JTeam

13 Απριλίου 2022

Η Maisie Williams ποζάρει για το GQ
Instagram
Η Maisie Williams μίλησε στο GQ για τη ζωή της μετά το Game of Thrones και πώς έμαθε να ξεχωρίζει τον εαυτό της από τους ρόλους της

Στη Maisie Williams δε λείπει το Game of Thrones. «Δεν το βρίσκω υγιές να μου λείπει, γιατί το αγάπησα. Το σκέφτομαι πάντα με αγάπη και με περηφάνια. Γιατί να θέλω να με στεναχωρεί ό,τι καλύτερο μου συνέβη ποτέ;», είπε σε πρόσφατη συνέντευξη στο GQ.

Όταν η σειρά τελείωσε, η Williams προσπάθησε συνειδητά να αποστασιοποιηθεί από το ρόλο που έπαιζε από τα 12 και να βρει που σταματάει η Arya Stark και που ξεκινάει η ίδια.

«Νομίζω ότι όταν ωρίμασα κι έγινα γυναίκα, άρχισα να μισώ την Arya γιατί δεν μπορούσα να εκφράσω το άτομο στο οποίο εξελισσόμουν. Μετά ξεκίνησα να βλέπω αρνητικά και το σώμα μου, γιατί δεν έμοιαζε πλέον με το κομμάτι του εαυτού μου που το κοινό αγαπούσε».

Ξαφνικά, αποφάσεις όπως το να βάψει τα μαλλιά της ροζ απέκτησαν μεγάλη σημασία. Ήταν, όπως είπε η ίδια, σαν να ξαναγεννιέται, καθώς απέρριπτε συνειδητά τα κομμάτια του εαυτού της και της εικόνας της για τα οποία είχε γίνει γνωστή. Οι αλλαγές είχαν λογική και από επαγγελματική άποψη, γιατί ήθελε να δείξει στους παραγωγούς ότι μπορεί να υποδυθεί και διαφορετικούς ρόλους.

Όπως είπε στο GQ, πλέον έχει μάθει να προχωράει μπροστά, να αφήνει τους ρόλους, τις κριτικές και τις αντιδράσεις του κοινού πίσω και να ανησυχεί μόνο για όσα μπορεί να ελέγξει. Ζει μία ώρα έξω από το Λονδίνο με τον σύντροφό της, σε ένα σπιτάκι από το 1930 και η απόσταση από την πόλη της έχει κάνει καλό. Όσο ήταν στο Λονδίνο, σκεφτόταν συνέχεια πώς ήθελε να είναι σε σχέση με τους άλλους, ενώ στην εξοχή μπορεί να ανακαλύψει τον αυθεντικό της εαυτό.

Το τελευταίο της πρότζεκτ είναι το miniseries Pistols, για το οποίο υποδύεται τη Jordan, το punk μοντέλο που έγινε γνωστό για τη δουλειά της με τη Vivienne Westwood στη θρυλική boutique SEX και τις τολμηρές στυλιστικές της επιλογές. Στις πρώτες συζητήσεις της με την παραγωγή, την προειδοποίησαν ότι θα έχει πολύ γυμνό. Η Williams αρχικά δίστασε. «Θέλω να συμμετέχω στη σειρά γιατί είμαι η καλύτερη για τον ρόλο, όχι γιατί είμαι η μόνη κοπέλα που δέχτηκε να βγάλει τη μπλούζα της», είπε στον ατζέντη της. Ο σκηνοθέτης άκουσε τους προβληματισμούς της και απάντησε καθησυχαστικά. «Η Jordan ήταν από μόνη της πολιτικό statement. Ολόκληρη η ύπαρξή της έπαιρνε το ανδρικό βλέμμα και το γύριζε προς τον εαυτό του, η εμφάνισή της ήταν απροκάλυπτα σεξουαλική, αλλά με τρόπο που έκανε τους άλλους να ντρέπονται». Στη δεύτερη οντισιόν συναντήθηκε με το σκηνοθέτη μέσω βιντεοκλήσης φορώντας μια διάφανη KNWLS μπλούζα, ενσαρκώνοντας ουσιαστικά ήδη την Jordan. Ο σκηνοθέτης εντυπωσιάστηκε από την προθυμία της να εξερευνήσει το χαρακτήρα και της έδωσε το ρόλο.

Η σειρά Pistol θα προβληθεί για πρώτη φορά στο FX on Hulu στις 31 Μαΐου.