UPDATE #NOW

To κινητό σας είναι το πιο βρώμικο πράγμα που αγγίζετε καθημερινά - Πώς θα το καθαρίσετε


JTeam

19 Απριλίου 2022

To κινητό σας είναι το πιο βρώμικο πράγμα που αγγίζετε καθημερινά - Πώς θα το καθαρίσετε
Pexels
Επειδή η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά (αν όχι παραπάνω), μην αγνοήσετε αυτό το άρθρο

Αν αγγίξουμε κάτι βρώμικο στον δρόμο, η επόμενη κίνησή μας θα είναι να ψάξουμε για αντισηπτικό μαντηλάκι. Θα είμαστε προσεκτικοί, δε θα ακουμπήσουμε το πρόσωπό μας και αμέσως μόλις γυρίσουμε σπίτι, θα πλύνουμε τα χέρια μας. Όταν πιάνουμε το κινητό μας, τι κάνουμε άραγε; Η απάντηση είναι τίποτα – πολλές φορές έχουμε κοιμηθεί μ’ αυτό στην αγκαλιά.

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Arizona αποκαλύπτει ότι το αγαπημένο μας smartphone είναι 10 φορές πιο βρώμικο από κάθισμα δημόσιας τουαλέτας. Κι ενώ αυτό είναι τουλάχιστον αηδιαστικό, δυστυχώς βγάζει νόημα – πόσες φορές το έχουμε αγγίξει με βρώμικα χέρια ή πόσες έχει πέσει κάτω; Είναι λοιπόν αυτονόητο πως, όσο περνά ο καιρός, τόσο περισσότερα μικρόβια μαζεύονται πάνω του.

Πώς καθαρίζουμε το smartphone μας

Εντάξει, το κινητό μας είναι βρώμικο. Φυσικά και δεν μπορούμε να το πλύνουμε με νερό και σαπούνι – θα πρέπει να σκεφτούμε λογικά. Μία καλή λύση φαίνεται το αντισηπτικό μαντηλάκι, το οποίο είναι ασφαλές μόνο αν δεν περιέχει οινόπνευμα. Η Apple και η Samsung, συγκεκριμένα, προτείνουν διαλύματα με 70% ισοπροπυλική αλκοόλη. Αν, βέβαια, θέλουμε τη λύση ανάγκης, ας χρησιμοποιήσουμε συμβατικά μαντηλάκια με προσοχή, αποφεύγοντας τα πλαστικά σημεία του τηλεφώνου.

Υπάρχει μία ακόμη εναλλακτική, η οποία δεν περιλαμβάνει καθόλου νερό. Συγκεκριμένοι τύποι ακτινοβολίας μπορούν να σκοτώσουν και να περιορίσουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών, οπότε μπορούμε να πάρουμε έναν αποστειρωτή UV – κυκλοφορούν παντού στην αγορά. Η ιδέα είναι πως βάζουμε το smartphone στη συσκευή, το αφήνουμε για μερικά λεπτά και, στη συνέχεια, είναι πεντακάθαρο.

Όποια μέθοδο κι αν επιλέξουμε, το σημαντικό είναι να την εφαρμόσουμε και να έχουμε στο μυαλό μας ότι η απολύμανση του κινητού μας, είναι απαραίτητη. Χρειάζεται να το καθαρίζουμε τακτικά και να μην το αμελούμε.

TAGS