UPDATE #NOW

«Εξαιρετικά συναρπαστικό»: Πίνακας 400 χρόνων βρέθηκε σε αποθήκη, ίσως αξίζει εκατομμύρια


JTeam

22 Απριλίου 2022

«Εξαιρετικά συναρπαστικό»: Πίνακας 400 χρόνων βρέθηκε σε αποθήκη, ίσως αξίζει εκατομμύρια
National Trust of Australia
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανακάλυψη αυτή αποτελεί «μια σπάνια και εξαιρετικά συναρπαστική στιγμή»

Ένας γνήσιος ολλανδικός πίνακας ζωγραφικής 400 χρόνων, που οι ειδικοί εκτιμούν ότι αξίζει εκατομμύρια δολάρια, μόλις ανακαλύφθηκε σε μια αποθήκη στην Αυστραλία.

Tο έργο τέχνης με τίτλο "Still Life" βρισκόταν για πολλά χρόνια στο σημερινό μουσείο, γνωστό ως Woodford Academy στο Blue Mountains στη Νέα Νότια Ουαλία (NSW). Ο πολύτιμος πίνακας του 17ου αιώνα από την Ολλανδική Χρυσή Εποχή ανακαλύφθηκε ανάμεσα σε μια συλλογή με 60.000 κομμάτια αφότου το κτίριο και το περιεχόμενό του δωρίστηκαν στο National Trust of Australia (NSW).

Jenny.Gr
Credit: National Trust of Australia

Σύμφωνα με τον CΕΟ του International Conservation Services και συντονιστή του project, Julian Bickersteth: «Είναι μια σπάνια και πολύ συναρπαστική στιγμή». Στον πίνακα απεικονίζονται ένα τραπέζι με λευκό τραπεζομάντιλο που έχει πάνω μια τάρτα με μαρμελάδα φρούτων, ξηρούς καρπούς, ψωμάκια, ένα ασημί κύπελλο και γυάλινα σκεύη.

Οι ειδικοί ακόμη ερευνούν τις ρίζες του και πιστεύουν ότι η αξία του θα είναι αρκετά υψηλή. Σύμφωνα με τη manager του National Trust collections, Rebecca Pinchin: «Το να βρεθεί ένας πίνακας του 17ου αιώνα στην αποθήκη μου στο National Trust ήταν κάτι παραπάνω από συναρπαστικό», ενώ πρόσθεσε: «Η αναγνώριση της υπογραφής του καλλιτέχνη που βρίσκεται πίσω από τον πίνακα, είναι μια αρκετά δύσκολη διαδικασία. Πρόκειται για ένα μοναδικό ταξίδι ανακάλυψης που μας πάει χρόνια πίσω και απαιτεί τη συμβολή της τεχνολογίας και των ειδικών».

Jenny.Gr
Credit: National Trust of Australia

Είναι πολύ πιθανό ο πίνακας να δημιουργήθηκε πρώτη φορά από τον ανιψιό του James Fairfax, Alfred Fairfax, ο οποίος αγόρασε το κτίριο το 1868. O περίφημος πίνακας θα εκτεθεί ως μέρος του Australian Heritage Festival του 2022 στο Woodford Academy στο Blue Mountains στις 14 Μάη.