UPDATE #NOW

Οι Laura Dern και Sam Neill βρίσκουν πλέον προβληματική τη διαφορά ηλικίας τους στο Jurassic Park


Κλέλια Φατούρου

23 Μαΐου 2022

Οι Laura Dern και Sam Neill βρίσκουν πλέον προβληματική τη διαφορά ηλικίας τους στο  Jurassic Park
Οι πρωταγωνιστές του Jurassic Park μόλις συνειδητοποίησαν ότι η ηλικιακή τους διαφορά ήταν μάλλον μεγάλη

Υπήρχε μία εποχή στον κινηματογράφο όπου η ηλικιακή διαφορά στα ζευγάρια ήταν από φυσιολογική έως και απαραίτητη. Αν και δεν μπορούμε να κρίνουμε τις ηλικίες των ανθρώπων και το ποιόν επιλέγουν να έχουν δίπλα τους, υπήρχε σίγουρα ηλικιακή διάκριση μεταξύ των φύλων.

Ενώ ήταν πολύ νορμάλ να βλέπεις τον Sean Connery να κάνει σεξ ή σχέση με γυναίκες 20 και 30 χρόνια νεότερες, το αντίστροφο ήταν μη αποδεκτό και σίγουρα ευκαιρία για χλευασμό. Τα 20 χρόνια είναι μία σεβαστή διαφορά και ο πρωταγωνιστής των ταινιών Jurassic Park το κατάλαβε κατόπιν εορτής. «Είμαι 20 χρόνια μεγαλύτερος από τη Laura Dern! Τότε ήταν πολύ φυσιολογικό για δύο πρωταγωνιστές σε ταινία. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ μέχρι που άνοιξα ένα περιοδικό και είδα ένα άρθρο με άντρες, όπως ο Harrison Ford που έπαιζαν πάντα με πολύ νεότερους ηθοποιούς. Και κάπου εκεί ήμουν κι εγώ».

Η πραγματικότητα ήταν ότι η συμπρωταγωνίστριά του στο Jurassic Park ήταν 23 χρονών όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα και πίστευε και εκείνη ότι αυτή διαφορά ήταν μια χαρά. «Μου φαινόταν εντελώς φυσιολογικά το ότι ερωτεύτηκα τον Sam Neill. Και μόλις τώρα συνειδητοποιήσαμε ότι δεν είμαστε στην ίδια ηλικία και ότι όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της πατριαρχίας και των κοινωνικών αλλαγών».

Το αστείο είναι ότι ο ρόλος της Δρ. Sattler διευρύνθηκε στην ταινία (συγκριτικά με το βιβλίο) με το να αποκτήσει ερωτική σχέση με τον Δρ. Grant. Λες και δεν υπήρχαν άλλοι τρόποι να αναδείξεις μία γυναίκα επιστήμονα. Ωστόσο, η Laura Dern είναι ενθουσιασμένη με την επιστροφή της στο Jurassic World Dominion, 30 χρόνια μετά την πρώτη ταινία.

«Είναι υπέροχο που επιστρέψαμε όλοι και το ότι ανακτήσαμε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις. Οι σκηνοθέτες Steven Spielberg και Colin Trevorrow και το cast των ταινιών είναι σαν οικογένεια για εμένα».