UPDATE #NOW

Αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη την Παρασκευή (αλλά δεν θα ακουμπήσει)


JTeam

24 Μαΐου 2022

Αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη την Παρασκευή (αλλά δεν θα ακουμπήσει)
Unsplash
Ένας μεγάλος αστεροειδής θα περάσει σχετικά κοντά από τη Γη στις 27 Μαΐου, δίνοντας σε αστρονόμους και ερασιτέχνες μια καλή ευκαιρία για παρατήρηση

Ο Asteroid 7335 (1989 JA), ένας μεγάλος αστεροειδής διαμέτρου περίπου 1,8 χιλιομέτρων, είναι σε τροχιά να περάσει σε σχετικά κοντινή αλλά ασφαλή απόσταση από τη Γη στις 27 Μαΐου. Ο 7335 είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστεροειδής που έχει ποτέ εντοπιστεί να πλησιάζει τον πλανήτη μας- έχει υπερδιπλάσιο μέγεθος από τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο.

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής είχε παρατηρηθεί πρώτη φορά το 1989 και είναι ένας από τους 2.265 διαστημικούς βράχους που η NASA θεωρεί «δυνητικά επικίνδυνους αστεροειδείς». Ο αστεροειδής θα κάνει στο τέλος Μαΐου το κοντινότερό του πέρασμα από τη Γη από τότε που ανακαλύφθηκε, ενώ δεν θα ξαναπλησιάσει τόσο πολύ τουλάχιστον έως το 2914.

Ο 7335 θα περάσει σε απόσταση τουλάχιστον δεκαπλάσια (4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων) από εκείνη της Σελήνης από τη Γη. Η διέλευση του θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για την παρατήρηση του από αστρονόμους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Θα μπορεί να εντοπιστεί καλύτερα στο νότιο ουρανό, κοντά στον αστερισμό της Ύδρας.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.