UPDATE #NOW

Ώρα για αποδοχή: Πάνω από 1 στις 10 νέες γυναίκες στη Βρετανία αυτοπροσδιορίζονται ως λεσβίες ή bisexual


JTeam

26 Μαΐου 2022

Ώρα για αποδοχή: Πάνω από 1 στις 10 νέες γυναίκες στη Βρετανία αυτοπροσδιορίζονται ως λεσβίες ή bisexual
pexels
Από τις γυναίκες ηλικίας 16-24 ετών, το 11,4 δήλωσε λεσβία, γκέι ή bisexual σύμφωνα με την ετήσια καταγραφή πληθυσμού από την Υπηρεσία Στατιστικής

Πάνω από 1 στις 10 νεαρές γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτοπροσδιορίζονται ως λεσβίες, gay, bisexual ή άλλο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δείχνουν ότι πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι ορίζουν τον εαυτό τους έτσι.

Από τις γυναίκες ηλικίας 16-24 ετών, το 11,4 δήλωσε λεσβία, gay ή bisexual σύμφωνα με την ετήσια καταγραφή πληθυσμού από την Υπηρεσία Στατιστικής. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η έρευνα το 2014, που το ποσοστό σπάει το «όριο» του 10%.

Το 2014, μόλις το 3,1% των νέων γυναικών αυτοπροσδιορίζονταν έτσι, λιγότερες από τους νεαρούς άνδρες τους οποίους πλέον ξεπερνούν. Το ποσοστό όμως, σύμφωνα με τον Guardian, μειώνεται αισθητά μετά την ηλικία των 24 χρόνων, καθώς στις ηλικίες 25-34 μειώνεται στο 2% και κάτω από 1% στις ηλικίες μετά τα 34.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν μια τάση για αποδοχή που όλο και αυξάνεται αλλά και ειλικρίνειας μεταξύ των ανθρώπων άνω των 16 χρονών για τη σεξουαλική τους ταυτότητα και παρατηρούνται λίγο αφότου ο Jake Daniels έγινε ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που έκανε coming out μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες.

Μέσα σε έξι χρόνια λοιπόν, τα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό των ανθρώπων κάθε φύλου στο Ηνωμένο Βασίλειου που αυτοπροσδιορίζονται ως λεσβίες, gay ή μπαισέξουαλ σχεδόν διπλασιάστηκε. Και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό.

Σύμφωνα με την έκθεση, 1,65 εκατομμύρια άνθρωποι αναγνωρίζονται ως λεσβίες, gay ή μπαϊσέξουαλ, με ακόμη 350.000 να λένε «άλλο», κάτι που ισοδυναμεί με πάνω από 800.000 άτομα άνω των 16 χρόνων από το 2014 που αυτοαναγνωρίζονται με αυτόν τον τρόπο.

Όλα αυτά μαζί δείχνουν πως ήρθε η ώρα για αλλαγή και αποδοχή οποιασδήποτε ταυτότητας.