UPDATE #NOW

3 κόλπα για να κάνετε τα λευκά σας σεντόνια να δείχνουν πιο αστραφτερά


JTeam

3 Ιουνίου 2022

3 κόλπα για να κάνετε τα λευκά σας σεντόνια να δείχνουν πιο αστραφτερά
Chase Yi on Unsplash
Οι 3 παρακάτω τρόποι θα τους χαρίσουν τη λάμψη που τους λείπει

Ο μέσος χρόνος που αφιερώνουμε στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της ζωής μας υπολογίζεται γύρω στις 227.760 ώρες. Οι ώρες αυτές ισοδυναμούν με 33 χρόνια κάτω από τα σκεπάσματα οπότε καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι ο χώρος που μας φιλοξενεί για τον ύπνο μας να παραμένει όσο το δυνατόν πιο καθαρός.

Οι ειδικοί συνιστούν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να αλλάζουμε σεντόνια αλλά αρκετά συχνά πρέπει να αλλάζουμε και το μαξιλάρι μας καθώς μαζεύει σκόνη, κύτταρα του δέρματος και έλαια. Μετά την καθαριότητα που πρέπει να έχει το κρεβάτι, στο οποίο ξαπλώνουμε, η προσοχή στρέφεται και στα σεντόνια που επιλέγουμε, ειδικά όταν είναι λευκά.

Επειδή το κιτρίνισμά τους είναι αναπόφευκτο με τον καιρό, όσο κι αν τα προσέχετε με τακτικές πλύσεις, οι ειδικοί έχουν βρει τρεις τρόπους για να τους δώσετε τη χαμένη τους λάμψη.

Τα σεντόνια σας μπορούν να γίνουν και πάλι ολόλευκα:

1. Με λεμόνι

Βάλτε τον χυμό δύο λεμονιών στη θήκη του απορρυπαντικού. Ετοιμάστε την πλύση για τα βαμβακερά ή λινά είδη και απλώστε τα στον ήλιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε ένα λεμόνι και να το αναμίξετε με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε πάντα.

Αν πλένετε το ύφασμα σε λεκάνη, βάλτε χλιαρό νερό και προσθέστε ένα μεγάλο λεμόνι κομμένο σε φέτες ή και πάλι, δύο λεμόνια. Στη συνέχεια, απλώστε τα στον ήλιο αλλά χρειάζεται προσοχή καθώς τα συνθετικά λευκά υφάσματα κιτρινίζουν όταν στεγνώνουν στον ήλιο.

Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό αφού δεν θα γίνουν μόνο αστραφτερά αλλά θα αφήσουν στο δωμάτιο και άρωμα φρεσκάδας.

2. Με μαγειρική σόδα

Προσθέστε την ίδια ποσότητα μαγειρικής σόδας στη θήκη του απορρυπαντικού και πλύντε κανονικά τα υφάσματα. Στέγνωστέ τα στον ήλιο αλλά και πάλι με προσοχή. Αν επιλέξετε πλύσιμο στο χέρι, προσθέστε στο νερό για το τελευταίο ξέβγαλμα ένα ποτήρι του νερού μαγειρική σόδα και άπλωστε στον ήλιο.

Αν προσθέσετε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα μέσα στο συνηθισμένο σας απορρυπαντικό, τα λευκά σεντόνια θα μοιάζουν ολοκαίνουρια.

3. Με χλωρίνη

Αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό με τη χρήση των άλλων τρόπων, χρησιμοποιήστε λίγη χλωρίνη που είναι κατάλληλη για το πλυντήριο ρούχων και πλύντε τα σεντόνια σας στους 30 βαθμούς.

Διαφορετικά, βάλτε τα σεντόνια σας σε μια λεκάνη με χλιαρό για 5' μαζί με ελάχιστη κλασική χλωρίνη. Η χρήση της σε κάθε περίπτωση θέλει προσοχή γιατί μπορεί να καταστρέψει τα υφάσματα.