UPDATE #NOW

Η Justine Lindsay είναι η πρώτη trans cheerleader του NFL: «Δεν είμαστε σεξουαλικά όντα, αλλά ανθρώπινα


Κλέλια Φατούρου

7 Ιουνίου 2022

Η Justine Lindsay είναι η πρώτη trans cheerleader του NFL: «Δεν είμαστε σεξουαλικά όντα, αλλά ανθρώπινα
Instagram/Justine Lindsay
Άλλο ένα σπουδαίο βήμα προς τη συμπεριληπτικότητα

Η 29χρονη Justine Lindsay είναι η πρώτη (ανοιχτά) trans cheerleader του NFL και δηλώνει χαρούμενη που ανοίγει μία νέα πόρτα και μοιράζεται αυτό της το επίτευγμα.

Πριν από περίπου 2 μήνες, η Lindsay ανέβασε ένα post στο Instagram, λέγοντας για πρώτη φορά ότι είναι trans και ότι μπήκε στην ομάδα TopCats των Carolina Panthers. Πριν από αυτό το post, το γνώριζε μόνο η οικογένειά της.

«Κοιτάζετε το νεότερο μέλος των cheerleaders TopCats, που είναι trans γυναίκα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπέροχους και ταλαντούχους χορευτές που με υποστήριξαν σε όλη αυτή τη διαδρομή, καθώς και την οικογένεια και τους φίλους μου. Δεν θα έφτανα σε αυτό το σημείο αν δεν είχα τη στήριξή σας».

Αν και στην αρχή φοβήθηκε να το ανακοινώσει τόσο δημόσια, σήμερα νιώθει δυνατή και το κάνει γιατί είναι κάτι που πρέπει να μάθει όλος ο κόσμος. Κι ας δέχεται απίστευτα αρνητικά σχόλια στα social media για το αν είναι γυναίκα ή όχι. Δεν το έκανε εξάλλου για τη δική της αναγνώριση, αλλά για τη συμπεριληπτικότητα που σιγά σιγά είναι γεγονός. «Είμαι χαρούμενη γιατί έσπασα ένα στερεότυπο και έδειξα στους ανθρώπους ότι δεν είμαστε σεξουαλικά όντα, αλλά ανθρώπινα».

Η υπεύθυνη της ομάδας, Chandale Lanouette, είπε στο Buzzfeed News ότι η Lindsay δεν μπήκε στην ομάδα μόνο επειδή είναι trans αλλά κυρίως επειδή είναι απίστευτα ταλαντούχα. «Ο στόχος μου είναι να δημιουργήσω μία ομάδα με παθιασμένα άτομα στο γήπεδο, που είναι επίσης απίστευτοι άνθρωποι στα αποδυτήρια. Είναι καλοί φίλοι και καλοί άνθρωποι». Και επιτέλους ο δρόμος ανοίγει για όλους.

TAGS