UPDATE #NOW

Ο Kevin Spacey θα δικαστεί στο Λονδίνο για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης


Κλέλια Φατούρου

14 Ιουνίου 2022

Ο Kevin Spacey θα δικαστεί στο Λονδίνο για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης
Ο ηθοποιός θα περάσει από δίκη αυτή την Πέμπτη

4 νέες κατηγορίες είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες εβδομάδες, αυτή τη φορά σε βρετανικό έδαφος. Ο Kevin Spacey κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση σε 3 διαφορετικούς άντρες, που σήμερα διανύουν τα 30 ή 40 και αφορά τη χρονική περίοδο 2005-2013, τότε που ο ηθοποιός ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Old Vic Theatre. Τα συμβάντα έλαβαν χώρα στο Λονδίνο και το Gloucestershire και, μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός κατηγορείται ότι «εξανάγκασε έναν άνθρωπο σε διείσδυση χωρίς συναίνεση».

Η Βρετανική Υπηρεσία Δίωξης ξόδεψε τουλάχιστον έναν χρόνο έρευνας και τελικά έδωσε την άδεια στην αστυνομία να ασκήσει δίωξη. Ο ηθοποιός πάντως ανέφερε ότι σκόπευε να παραδοθεί από μόνο του στη βρετανική αστυνομία, πριν παρουσιαστεί στο δικαστήριο, αλλά η δίκη θα πραγματοποιηθεί αυτή την Πέμπτη.

«Εκτιμώ πολύ την Υπηρεσία Δίωξης και τη δήλωσή της που υπενθύμισε στον κοινό και τα Μέσα ότι δικαιούμαι μία δίκαιη δίκη αλλά και την αθώωσή μου, μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Αν και είμαι απογοητευμένος με αυτή τους την απόφαση, θα εμφανιστώ από μόνος μου στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν θα μπορέσω να το οργανώσω και θα υπερασπιστών τον εαυτό μου, θεωρώντας ότι θα είναι εύκολο να αποδείξω την αθωότητά μου».

Να πούμε βεβαίως ότι αυτές δεν είναι οι πρώτες κατηγορίες κατά του Spacey. Απλά προστίθενται σε μία μακρά λίστα που είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας το 2017. Τότε ο ηθοποιός πρωταγωνιστούσε στο House of Cards, μέχρι που το Netflix τον απέλυσε. Ο Anthony Rapp είπε τότε στο Buzzfeed News ότι ο Spacey τον κακοποίησε σεξουαλικά σε ένα πάρτι, ενώ ήταν μόλις 14 ετών. Σήμερα, τον μηνύει στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης για σεξουαλική κακοποίηση. Μένει λοιπόν να δούμε αν ο Spacey θα υποστεί κάποια στιγμή τις συνέπειες των πράξεων του, πέρα από την απόλυσή του από μία σειρά.