UPDATE #NOW

Η Microsoft αποσύρει τον Internet Explorer και το Twitter αντιδρά με χιούμορ και νοσταλγία


JTeam

17 Ιουνίου 2022

Μαύρο logo του Internet Explorer
Logopedia
Ο Internet Explorer μπορεί να αργούσε, να κολλούσε, να έκλεινε χωρίς λόγο, αλλά θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας ως ο πρώτος browser που χρησιμοποιήσαμε ποτέ

Για όσους χρησιμοποιούν Windows, ο Internet Explorer είναι εδώ και χρόνια μόνο διακόσμηση, ένα μικρό μπλε e στο κάτω μέρος της οθόνης που θυμίζει dial-up συνδέσεις, online forum, ίσως και το Club Penguin. Την Τετάρτη που πέρασε,έπειτα από 27 σχεδόν ολόκληρα χρόνια, η Microsoft απέσυρε οριστικά τον Explorer, ανακοινώνοντας ότι στο μέλλον αναβαθμίσεις θα γίνονται μόνο στο νεότερο -αλλά εξίσου μέτριο- Edge.

Το γεγονός προκάλεσε (ως συνήθως) αντιδράσεις στο Twitter, με τους χρήστες να σχολιάζουν πόσο άχρηστος ήταν ο Explorer τα τελευταία πολλά χρόνια, αλλά και πόσο θα τους λείψει η παρουσία του. Η μαγεία του Explorer δεν είναι άλλωστε ότι ήταν καλός browser, αλλά ότι από τη γωνία του στο desktop μας θύμιζε την εποχή του δύσχρηστου, αλλά υπό μία έννοια πολύ πιο απλού internet.

«Οι αποχαιρετισμοί είναι δύσκολοι. Έπειτα από 27 χρόνια η Microsoft κλείνει τον Internet Explorer την Τετάρτη».

«Σήμερα η Microsoft σταματά να υποστηρίζει τον Internet Explorer. RIP στην καλύτερη μηχανή εγκατάστασης του Chrome».

«Κάποιος έφτιαξε μια πραγματική ταφόπλακα για τον Internet Explorer στην Κορέα. "'Ηταν ένα εξαιρετικό εργαλείο για να κατεβάζεις άλλους browsers"».

«Μπορεί ο Internet Explorer όντως να πεθάνει;».

«Αντίο Internet Explorer. Θα λείψεις μόνο στους boomers που δεν ξέρουν πώς να κατεβάσουν καλύτερο browser».