UPDATE #NOW

Γιορτή του Πατέρα: 10 ταινίες που υμνούν τη σχέση των μπαμπάδων με τα παιδιά τους


Κλέλια Φατούρου

19 Ιουνίου 2022

Γιορτή του Πατέρα: 10 ταινίες που υμνούν τη σχέση των μπαμπάδων με τα παιδιά τους
10 ταινίες αφιερωμένες στη Γιορτή του Πατέρα

Σήμερα 19 Ιουνίου, γιορτάζουμε την Ημέρα του Πατέρα και τη σχέση που έχει (ή δεν έχει) με τα παιδιά του. Όπως πάντα, ο κινηματογράφος και η τέχνη έχει φροντίσει να αποτυπώσει και αυτή τη σχέση στην οθόνη, με ιστορίες που μας κάνουν να ταυτιζόμαστε και μας υπενθυμίζουν ότι σήμερα είναι μια καλή μέρα για να πάρουμε ένα τηλέφωνο τον μπαμπά μας για χρόνια πολλά. Ή να θυμηθούμε όλες τις όμορφες στιγμές που έχουμε ζήσει.

Big Fish

Ξεκινώ με την αγαπημένη μου σε αυτή την κατηγορία. Η καλύτερη ταινία του Tim Burton περιγράφει με τον κλασικό σουρεάλ τρόπο του πώς είναι να έχεις μία πολύπλοκη σχέση με τον πατέρα σου, και πώς μπορεί να βελτιωθεί όταν οδεύει προς το τέλος της. Υπέροχο cast, μουσική και οι κλασικές μαγικές εικόνες του σκηνοθέτη.

Father of the Bride

Η ταινία που αναβιώνει φέτος με τον Andy Garcia, έγινε γνωστή με τον Steve Martin και αν και έγινε σε μία άλλη δεκαετία, με άλλα standards, δεν παύει να είναι μία γλυκιά ρομαντική κομεντί που περιλαμβάνει Diane Keaton ως πεθερά και πώς είναι να αφήνεις πίσω σου την οικογένειά σου, για να αποκτήσεις τη δική σου.

Finding Nemo

Η Disney κάνει σχεδόν πάντα focus στους οικογενειακούς δεσμούς και η ταινία Finding Nemo είναι μία από τις πιο δυνατές animated στιγμές, με μία ιστορία για τη δυσκολία του αποχωρισμού από το παιδί όταν εκείνο μεγαλώνει και προσπαθεί να βρει τον δρόμο του.

The Godfather

Η νέα σειρά The Offer μας θύμισε ότι ο Νονός δεν ήταν μία ιστορία για μαφιόζους και εκτελεστές αλλά για την οικογένεια (με τον σικελιάνικο τρόπο). Καλή μέρα για να κάνεις μαραθώνιο.

Το Κυνήγι της Ευτυχίας

Μία από τις καλύτερες ταινίες του Will Smith είναι αυτή όπου συμπρωταγωνιστεί με τον γιο του Jaden. Η προσπάθεια ενός πατέρα να αποκτήσει μία καλύτερη ζωή για εκείνον και το παιδί του.

Κράμερ εναντίον Κράμερ

Μία από τις πιο εμβληματικές ταινίες που έχουν δημιουργηθεί, κυρίως επειδή μιλούσε για το διαζύγιο τη δεκαετία του '70 και πώς η κηδεμονία μπορεί να δοθεί αποκλειστικά στον πατέρα. Ένας συγκλονιστικός Dustin Hoffman και ο 8χρονος Justin Henry που έγινε ο νεότερος υποψήφιος για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου.

Beautiful Boy

Μία αληθινή ιστορία για την εξάρτηση από τα ναρκωτικά και η προσπάθεια του πατέρα του να τον βοηθήσει να καθαρίσει. Ένας συνδυασμός τρυφερότητας και σκληρής αγάπης και δύο υπέροχες δραματικές ερμηνείες από τους Steve Carell και Timothée Chalamet.

Boyhood

Μία ταινία που χρειάστηκε 12 περίπου χρόνια για να ολοκληρωθεί και εξιστορεί ένα διαζύγιο και πώς αυτό διαμόρφωσε την εφηβεία και ενηλικίωση ενός αγοριού. Η πιο ιδιαίτερη ταινία που θα δεις, εξαιτίας των χρόνων που πέρασαν.

Τα Φτερουγίσματα

Η ταινία που με συγκινεί διαχρονικά γιατί περιγράφει τη σχέση της έφηβης κόρης με τον πατέρα της, με την πρώτη να μετακομίζει στο αγρόκτημά του, μετά τον θάνατο της μητέρας της. Ζεστή, τρυφερή και γεμάτη κωμικές στιγμές.

Minari

Η κορεάτικη ταινία για μία οικογένεια που κυνηγά το αμερικανικό όνειρο στο Arkansas και είναι η πραγματική ιστορία του σκηνοθέτη Lee Isaac Chung, ο οποίος την αφιέρωσε στον πατέρα του.