UPDATE #NOW

Ο Rowan Atkinson πιστεύει ότι το cancel culture καταστρέφει την κωμωδία. Κρίμα, Mr. Bean


Κλέλια Φατούρου

21 Ιουνίου 2022

Ο Rowan Atkinson πιστεύει ότι το cancel culture καταστρέφει την κωμωδία. Κρίμα, Mr. Bean
Ο Rowan Atkinson είναι ένας ακόμη κωμικός που διαφωνεί με το ότι πρέπει να υπάρχουν όρια

Όταν ένας ακόμη straight άντρας, άνω των 60, που τυχαίνει να είναι κωμικός, μας κουνάει τα δάχτυλο για τη woke κωμωδία, ξέρεις ότι είναι μία κανονική Τρίτη. Θέλω να πω, αν ο Rowan Atkinson ήταν κατά του cancel culture και πίστευε ότι η κωμωδία δεν θα έπρεπε να πληγώνει και να προσβάλλει, θα ήμουν βαθιά σοκαρισμένη.

«Μου φαίνεται ότι η δουλειά της κωμωδίας είναι να προσβάλλει, ή να έχει τη δυνατότητα να προβάλλει, και δεν μπορεί να της το στερήσεις. Κάθε αστείο έχει και ένα θύμα. Αυτός είναι ο ορισμός του αστείου. Κάποιος, κάτι ή μία ιδέα πρέπει να γελοιοποιείται».

Α κατάλαβα τι εννοεί. Όπως τότε που έβλεπα Mr. Bean (γιατί άρεσε στον πατέρα μου) και προσπαθούσα να καταλάβω γιατί είναι κωμωδία. Πρέπει κάποιος να νιώθει προσβεβλημένος, όπως ένιωθα κι εγώ όταν έβλεπα την άνοστη σειρά του.

Jenny.Gr

Ο ηθοποιός που επιστρέφει στο Netflix στις 24 Ιουνίου, με τη νέα του σειρά "Man vs. Bee", θεωρεί ότι πρέπει να σου επιτρέπεται να κάνεις κάθε είδους αστείο (έτσι όπως εκείνος ορίζει τη λέξη). Ότι οι αλαζόνες και οι επιθετικοί άνθρωποι δεν βρίσκονται μόνο στα Κοινοβούλια αλλά και χαμηλά στην κοινωνία. Σχόλιο που δεν κατανοώ πώς ενισχύει τη θέση του.

Να πούμε βέβαια ότι ο Atkinson δεν είναι ο πρώτος κωμικός που κατακεραυνώνει το cancel culture. O star του stand up "Rothaniel" κατανοεί τις αντιδράσεις όταν ένα αστείο είναι προσβλητικό, αλλά η ακύρωση του κωμικού είναι απλά κάτι που κάνουν οι βαρετοί άνθρωποι. Ο Kevin Hart δεν δίνει δεκάρα για το cancel culture και πιστεύει ότι μόνο οι πράξεις πληγώνουν, και όχι τα λόγια. Και αυτό το τελευταίο αποδεικνύει το πραγματικό πρόβλημα πίσω από την άρνηση των κωμικών να ακολουθήσουν τις κοινωνικές εξελίξεις. Νομίζουν ότι τα λόγια δεν έχουν δύναμη.