UPDATE #NOW

Φεστιβάλ Αισχύλεια 2022: Επιστροφή στην πόλη της Ελευσίνας – Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων


JTeam

29 Ιουνίου 2022

Φεστιβάλ Αισχύλεια 2022: Επιστροφή στην πόλη της Ελευσίνας – Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Kouskoutis Giannis
Με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές αλλά και με μια εντυπωσιακή in situ γλυπτική εγκατάσταση του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα καλλιτέχνη Κωστή Βελώνη, ξεκινάει την Κυριακή 28 Αυγούστου το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2022, στην πόλη της Ελευσίνας

Επιστροφή στην Ελευσίνα

«Ελευσίνα». Άφιξη του αξιοσημείωτου, ό,τι και να είναι αυτό, είναι την ίδια στιγμή ο ορισμός της λέξης και του περιεχομένου της πόλης. Ακολουθώντας, έτσι, μια παράδοση χρόνων – αφού συμπληρώνει φέτος 48 χρόνια παρουσίας – το Φεστιβάλ Αισχύλεια, μία από τις μεγαλύτερες «γιορτές πολιτισμού» της χώρας μας και ένας από τους μακροβιότερος θεσμούς, ανανεώνει το ραντεβού του και επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά στον δημόσιο χώρο της πόλης, από την Κυριακή 28 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022.

Παραδοσιακά κι εμείς βρεθήκαμε στη συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση του προγράμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο καφέ του Μουσείου Γουλανδρή στο Παγκράτι και παρά την ώρα και τη ζέστη περιμέναμε με ανυπομονησία να μάθουμε τι περιλαμβάνει η φετινή διοργάνωση. Ακόμη μεγαλύτερη προσμονή φέτος, που η καλλιτεχνική αλληλεπίδραση, η συνεργασία και η αλληλοϋποστήριξη των φορέων εν όψει και της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνα 2023 δημιουργούν τις πιο γόνιμες συνθήκες για τους καλλιτέχνες και τα έργα τους.

20 εκδηλώσεις, μία εικαστική εγκατάσταση, ένας Ημιμαραθώνιος

Γέννημα θρέμμα της Δημοτικής Αρχής της Ελευσίνας, το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2022, τελεί για τρίτη χρονιά υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και βρίσκεται σε πυρετώδεις ρυθμούς ώστε να δώσει κάθε λόγο στο φιλότεχνο κοινό – εντός και εκτός των ορίων της πόλης – να επισκεφθεί την Ελευσίνα, για να παρακολουθήσει θεατρικές παραστάσεις, να «ζήσει» την ατμόσφαιρα μιας συναυλίας και να «πάει σινεμά» πλάι στη θάλασσα, ενώ έρχεται σε μια ουσιαστικότερη, βιωματική επαφή με τον τόπο που ονομάζεται Ελευσίνα και τους φιλόξενους κατοίκους της.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr