UPDATE #NOW

The Divorce Planner: Η Έστα Ράζου αναλαμβάνει το διαζύγιό σου, πρακτικά αλλά και συναισθηματικά


Κλέλια Φατούρου

3 Ιουλίου 2022

The Divorce Planner: Η Έστα Ράζου αναλαμβάνει το διαζύγιό σου, πρακτικά αλλά και συναισθηματικά
Μία πρωτοποριακή υπηρεσία που αναλαμβάνει τη διαδικασία του χωρισμού, σε πρακτικό και συναισθηματικό επίπεδο

Άκουσα για πρώτη φορά για το The Divorce Planner πριν από λίγους μήνες και σκέφτηκα «α, να κάτι που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμαστε». Αν το σκεφτείς, το διαζύγιο είναι μία διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό και σίγουρα χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη ψυχολογική υποστήριξη από τον γάμο.

Μίλησα λοιπόν με τη δημιουργό αυτού του project, Έστα Ράζου και τη ρώτησα για το τι σημαίνει να διοργανώνεις ένα διαζύγιο, πώς προέκυψε η ιδέα και αν υπάρχει κάτι που θεωρεί άβολο ή αμήχανο και κατά πόσο έλειπε κάτι τέτοιο από την Ελλάδα.

Τι ακριβώς είναι το Divorce Planner και ποιες είναι οι υπηρεσίες του;

Είναι μια πολύτιμη υπηρεσία που αφορά όλους. Τώρα πλέον υπάρχει και στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια ολιστική προσέγγιση με υπηρεσίες που μας βοηθούν να διαχειριστούμε καλύτερα την επόμενη μέρα. Τη μέρα μετά από ένα διαζύγιο, από έναν χωρισμό, από μια απώλεια, σε σύντομο χρόνο, σε συναισθηματικό αλλά και πρακτικό επίπεδο.

To The Divorce Planner προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη, life coaching με τόνωση αυτοπεποίθησης, treats αυτογνωσίας. Yπηρεσίες για μπαμπάδες που προβληματίζονται πως να διαχειριστούν τα Σαββατοκύριακα με το παιδί τους μέσα στην πόλη ή στις πρώτες τους διακοπές. Πραγματοποιούμε στον χώρο του κάθε ενδιαφερόμενου αλλαγή γκαρνταρόμπας, ενίσχυση καλλωπισμού με γιατρούς, τεχνίτες, διατροφολόγους και personal trainers. Αλλάζουμε τον προσωπικό χώρο του ενδιαφερόμενου που δεν θέλει να ζει μέσα στο ίδιο περιβάλλον, εφόσον έφυγε ο/η πρώην σύζυγος, καθώς προσφέρουμε και μεταφορικές υπηρεσίες όπου βγάζουν από την δύσκολη θέση αυτούς που δεν θέλουν να επιστρέψουν για να πάρουν τα πράγματά τους.

Και φυσικά έχουμε και τα πολύ γνωστά σε όλους Divorce Parties. Η προσωπική γιορτή της απελευθέρωσης, από ότι μας κρατάει δεμένους στις αλυσίδες του παρελθόντος, από ό,τι μας δυσκολεύει στο να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να πούμε στον εαυτό μας: “I’m Back”! Τα πάρτι αυτά πραγματοποιούνται σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας επιθυμεί ο πελάτης μας, σε βίλα, σε θαλαμηγό κι εμείς ήμαστε αυτοί που τα φροντίζουμε όλα.

Jenny.Gr

Επί της ουσίας το The Divorce Planner, απαντάει σε ερωτήματα όπως:

-Θα μπορέσω να εμπιστευτώ ξανά;
-Πως θα βγάλω από πάνω μου όλο αυτό το βάρος που νιώθω;
-Θα αγαπηθώ ποτέ;
-Τι να κάνω με το παιδί; Που να το πάω; Πως να περάσω εποικοδομητικό χρόνο μαζί του; Το δωμάτιο του πώς θα το φτιάξω;
-Πως θα μπορέσω να νιώσω ξανά;
-Πότε θα ανακαλύψω τη χαρά της ζωής;
-Πως να αλλάξω το σπίτι μου;
-Πως να περάσω καλά με τις φίλες ή τους φίλους μου ή και ακόμη Πως θα βρω φίλους;
-Πως θα βγω έξω μόνος μου;
-Πως θα νιώσω όμορφη/όμορφος;
-Πως να ενδυναμώσω τον εαυτό μου;
-Πως να γίνω αυτό που πάντα ήθελα;
-Πως θα μάθω -αν χρειαστεί- να ζω μόνος μου;

Το The Divorce Planner παρέχει τρόπους, δίνει έμπνευση και κατευθύνσεις ώστε να ξαναβρούν οι αγαπημένοι μας φίλοι το χαμόγελο, τη ζωτικότητα, την ενέργεια και το κέφι που τόσο πολύ τους έλειψε! Βλέπουν την αλλαγή σε λιγότερο χρόνο απ’ το αν προσπαθήσουν μόνοι, και κυρίως χωρίς να ταλαιπωρηθούν άλλο, γιατί η εξειδικευμένη ομάδα μας είναι δίπλα τους.

Πώς ξεκίνησε η όλη ιδέα και ποια ήταν η έμπνευσή σου;

Βλέποντας γύρω μου ανθρώπους να πονούν όταν χωρίζουν, να χάνουν χρόνο, να χάνουν τη ζωή τους, ήθελα να τους εμψυχώσω ώστε να ξαναανακαλύψουν το δικό τους φως. Να δουν καθαρά ότι η ζωή τους, τους ανήκει, τους αναζητάει. Σκεπτόμενη την προσωπική μου εμπειρία και τον χρόνο που διέθεσα για να πάρω τη ζωή στα χέρια μου, αποφάσισα ότι θα πρέπει να υπάρχει κάτι. Κάτι όπου ο κάθε χωρισμένος, είτε από σχέση, είτε από γάμο, κάθε ηλικίας, κάθε φύλου, θα μπορεί να βρει μια αγκαλιά κατανόησης αλλά και δράσης. Κάτι, που θα μπορέσει να βρει λύσεις για ότι τον απασχολεί ώστε να ζήσει το παρόν του και να μην χαθεί σε σκιές πόνου, θυμού, εκδίκησης. Να μην χάνει χρόνο ψάχνοντας εδώ κι εκεί, αλλά να μπορεί να απευθυνθεί σε μια ομάδα ανθρώπων, εξειδικευμένων πάνω σε θέματα χωρισμού, διαζυγίου, απώλειας ώστε να κάνει τα πρώτα βήματα με χαμόγελο. Με αισιοδοξία. Με ευγνωμοσύνη. Και φυσικά, χωρίς κανένα περιττό συναισθηματικό-ψυχολογικό βάρος.

Πόσο εύκολο είναι να σε εμπιστευτεί κάποιος να διοργανώσεις το διαζύγιό του;

Απ’ την πρώτη στιγμή που θα έρθει κάποιος σε επαφή μαζί μας θα διαπιστώσει ότι για εμάς δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα, αλλά μια διαδικασία εσωτερικής χαράς και εξωτερικού πάθους. Πάθος για να μοιράσουμε τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τα ποικίλα βιώματά μας πάνω στο θέμα του χωρισμού. Η εργασία μας δεν είναι να καλύψουμε το πρόβλημα, αλλά να το αποκαλύψουμε με γενναιότητα και να το θεραπεύσουμε. Για κάθε έναν που έρχεται και τα δάκρυα του χωρισμού γίνονται χαμόγελο επίγνωσης, εμείς νιώθουμε πληρότητα. Νιώθουμε ότι καλά κάναμε και δίνουμε τη δυνατότητα και στους Έλληνες να έχουν μια τέτοια πολύτιμη υπηρεσία.

Για μένα το στοίχημα είναι σε λίγα χρόνια από σήμερα όσο αυτονόητο θεωρείται να προσλάβεις έναν wedding planner για την οργάνωση του γάμου σου, περισσότερο αυτονόητο να θεωρείται να προσλάβει κανείς έναν Divorce Planner. Έναν Divorce Planner όπου θα τον βοηθήσει επί της ουσίας, να βρει τον εαυτό του πέρα από μάσκες. Πέρα από κοινωνικά στερεότυπα, με μόνο στόχο να σταθεί ξανά στα πόδια του με αγάπη για τον εαυτό του και όλα όσα κατάφερε. Με ευγνωμοσύνη προς το παρελθόν που τον οδήγησε να βρει το νόημά του.

Είναι κάτι πρωτοποριακό. Πόσο εξοικειωμένοι είναι οι Έλληνες με μία τέτοια διαδικασία;

Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι στην κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη ωριμότητα για να λάβει αυτού του είδους τις υπηρεσίες. Υπάρχουν ακόμη κατάλοιπα στην ελληνική κοινωνία παλιότερων στερεοτύπων τα οποία παραπέμπουν σε μια παλιά φοβική Ελλάδα. Διαζευγμένοι ή και άνθρωποι που βιώνουν την απώλεια, πρέπει να δείξουν συντετριμμένοι, να δείξουν ότι πενθούν περισσότερο. Να ζουν απομονωμένοι.

Έρχεται όμως όλο και πιο έντονα μια νέα γενιά Ελλήνων, ακομπλεξάριστη έτοιμη να υιοθετήσει ότι είναι ευεργετικό για τη ζωή της. Έτοιμη να τολμήσει νέες λύσεις και πρωτότυπα βιώματα. Σ’ αυτήν απευθυνόμαστε. Τη γενιά που θα δει το διαζύγιο σαν μια αφετηρία μιας νέας και καλύτερης ζωής μέσα από καινούργιες, εξελιγμένες, επιστημονικές, εφαρμοσμένες μεθόδους. Τη γενιά που αντιμετωπίζει τις δυσκολίες με μεγαλύτερη ειλικρίνεια και περισσότερη καινοτομία. Σίγουρα αυτή η γενιά, είναι θετική που υπάρχουν πλέον υπηρεσίες όπως The Divorce Planner.

Ποιο είναι το πιο περίεργο ή άβολο πράγμα που σου έχουν ζητήσει;

Κάτι τέτοιο θα έδειχνε αδυναμία διαχείρισης από πλευράς μας. Αναφορικά όμως με κάτι άβολο ή περίεργο που θέλετε να μοιραστώ, είναι ευκαιρία να αναφέρω ότι στις υπηρεσίες που προσφέρουμε, υπάρχει απόλυτη εχεμύθεια, καθώς στο The Divorce Planner διατηρούμε την εμπιστευτικότητα των πελατών μας. Προστατεύουμε τα προσωπικά δεδομένα, πράττοντας τα δέοντα για την διατήρηση της ανωνυμίας τους. Συναισθηματικά μπορεί να δρούμε απέναντι σ’ αυτόν που έρχεται για να ζητήσει τις υπηρεσίες μας, με την αβίαστη δοτικότητα μιας οικογένειας. Στο θέμα όμως της εχεμύθειας, δρούμε με την αυστηρότητα του επαγγελματία.

Θεωρείς ότι έχουν βοηθηθεί οι πελάτες σου από την όλη διαδικασία;

Η κυριότερη απόδειξη της βοήθειας που έχουμε προσφέρει σε όσους μας έχουν εμπιστευθεί είναι ότι προτρέπουν φίλους και γνωστούς, οι οποίοι περνάνε ανάλογες δυσκολίες, να μας επισκεφθούν. Η χαρά στα δικά τους μάτια τη στιγμή που αντιμετώπισαν μια στενωπό κατά το χωρισμό και όπου μέσα από τη δική μας βοήθεια μεταδίδεται σε φίλους και γνωστούς. Για εμάς, η διάδοση των υπηρεσιών μας κυρίως γίνεται από στόμα σε στόμα, από αυτόν που έχει ευεργετηθεί, στον περίγυρό του.

Ποιο είναι το αισιόδοξο μήνυμα που θα έστελνες σε εκείνους που τελειώνουν μία σχέση;

Η ζωή είναι πιο δυνατή από τη δική μας θλίψη. Από τον δικό μας πόνο. Με το τέλος μιας σχέσης μας δίνεται μια χρυσή ευκαιρία να ξαναανακαλύψουμε τον εαυτό μας. Μια νέα επαφή με τον εαυτό μας, προετοιμάζει τις σχέσεις του μέλλοντος. Και στην πιο σκοτεινή περίοδο μέσα μας φέγγει το φως μιας νέας αρχής. Είμαστε ευγνώμονες για όλους τους τολμηρούς ανθρώπους που συνεχίζουν να ανακαλύπτουν το θαύμα του αύριο!

Περισσότερες πληροφορίες στο Facebook, Instagram και Youtube του The Divorce Planner