UPDATE #NOW

Ο David Harbour μιλά για τo Stranger Things, την αγαπημένη του Lily Allen και το method acting που «είναι βλακεία»


Κλέλια Φατούρου

4 Ιουλίου 2022

Ο David Harbour μιλά για τo Stranger Things, την αγαπημένη του Lily Allen και το method acting που «είναι βλακεία»
GQ Magazine/Tung Walsh
Ο πρωταγωνιστής των Stranger Things μιλά για τη Lily Allen, τη σειρά φαινόμενο και πώς θα ένιωθε με ένα spin-off

Αν βλέπεις Stranger THings, το πρόσωπο του David Harbour είναι συνώνυμο του old school άντρα που κρύβει όμως μία απίστευτη τρυφερότητα, και ένα σύγχρονο νοιάξιμο. Ο 4ος κύκλος της σειράς ξεκίνησε (προφανώς) με ρεκόρ περισσότερων views στο Netflix και ο Harbour αντιλαμβάνεται την αναγνωρισιμότητα που του χάρισε και το ότι έφηβοι πηγαίνουν να τον δουν στο θέατρο.

Υπολογίζει ότι το μεγάλε φινάλε με τον 5ο κύκλο θα έρθει κάποια στιγμή, στα μισά του 2024 (εφόσον το σενάριο γράφεται τώρα), δεν έχει ιδέα τι θα συμβεί αλλά ήξερε από πάντα ότι το ειδύλλιο με την Joyce (Winona Ryder) έπρεπε να συμβεί. Το χρωστούσαν στους θαυμαστές. Ξέρει επίσης ότι δεν πρόκειται να χάσει ποτέ ξανά 40 κιλά για τις ανάγκες του ρόλου του και χαίρεται που τα πήρε όλα πίσω, προκειμένου να υποδυθεί τον Άγιο Βασίλη σε ταινία, τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Έχει μιλήσει αρκετές φορές για τα θέματα ψυχικής υγείας που έχει αντιμετωπίσει, όπως η διπολική διαταραχή. Όταν ήταν 26, οι γονείς του τον έβαλαν σε ψυχιατρείο και το κλειδωμένο δωμάτιο είναι ίσως ένας από τους λόγους της μεγαλύτερης φοβίας του. Του να είναι φυλακισμένος, κυριολεκτικά και μεταφορικά. «Μετά από αυτό το συμβάν, η ζωή σου φαίνεται καλύτερη και δεν περιμένεις πολλά, αλλά ναι, βλέπω αυτό το όνειρο από τότε που ήμουν 11 χρονών. Α, φοβάμαι και τους καρχαρίες».

Περιγράφει τη γνωριμία με τη μουσικό σύζυγό του, Lily Allen. Η πραγματική ιστορία είναι ότι γνωρίστηκαν μέσα από το app Raya, αντάλλαξαν μηνύματα, βγήκαν ραντεβού και αυτό ήταν. «Νομίζω κατάλαβα ότι την ερωτεύτηκα στο τρίτο ραντεβού. Ήμουν σε αυτή τη φάση που απλά ήθελα να είμαι σκληρά ειλικρινής. Γιατί να πω ψέματα; Της είπα κάποια πράγματα για τη ζωή μου και χρειάζεται ένα πραγματικό υπέροχο άτομο για να αποδεχθεί όσα είπα. Σκέφτηκα ότι είναι αυτή με την οποία θέλω να είμαι».

Jenny.Gr
GQ Magazine/Tung Walsh

Έχει μιλήσει παλαιότερα για το method acting και το πόσο βλακεία το θεωρεί. «Εκπαιδεύτηκα με τον κλασικό αμερικάνικο τρόπο αλλά όταν ήμουν νεότερος και έπαιζα εκείνο τον γνωστό Σκοτσέζο Βασιλιά, σκεφτόμουν ότι ίσως έπρεπε να σκοτώσω μια γάτα για να δω πώς νιώθεις όταν σκοτώνεις. Προφανώς και δεν το έκανα, γιατί εκτός από ηλίθιο, είναι και επικίνδυνο. Ναι, ο Daniel Day-Lewis είναι ένας μαγικός ηθοποιός που με αιχμαλωτίζει αλλά όταν εξηγεί το πώς προσεγγίζει τον ρόλο, μου ακούγεται βλακεία».

Πώς θα ένιωθε αν ο ρόλος του Hopper γινόταν spin-off σειρά; «Νομίζω ότι θα ακούσουμε πολλές θεωρίες για spin-off όσο κοντεύουμε στο φινάλε του Stranger Things, αλλά νομίζω ότι ο Hopper μπορεί να συνεχίσει και χωρίς εμένα. Θα ήθελα να δω κάποιον άλλον ηθοποιό να το κάνει. Για παράδειγμα, ο Jacob Elordi (από το Euphoria) θα μπορούσε να είναι δείχνει τόσο όμορφος όσο ήμουν εγώ στα 20».