UPDATE #NOW

Όλη η Ελλάδα, ένας πολιτισμός: Για τρίτο καλοκαίρι σε 66 μνημεία


JTeam

6 Ιουλίου 2022

Όλη η Ελλάδα, ένας πολιτισμός: Για τρίτο καλοκαίρι σε 66 μνημεία
Τι περιλαμβάνει φέτος, ο θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού που συνεχίζεται, σε 12 περιφέρειες της Ελλάδας και με 70 παραγωγές

Σε 66 αρχαιολογικούς χώρους – τόπους όπου κατέλυσαν πρόσφυγες κατά την άφιξη τους στη Ελλάδα σε διάφορες ιστορικές συγκυρίες – θα διοργανωθεί το φετινό τρίτο φεστιβάλ του «Όλη η Ελλάδα, ένας πολιτισμός». Ο θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού (που ξεκίνησε το πανδημικό καλοκαίρι του 2020) συνεχίζεται ακάθεκτος αφιερώνοντας τη φετινή του θεματική στην συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή· και κατά συνέπεια στις έννοιες του ξεριζωμού, του άπατρη, του ανήκειν, της προσφυγιάς.

Δύο μήνες εκδηλώσεων

Με την έναρξη του να τοποθετείται την επόμενη Παρασκευή 15η Ιουλίου και με διάρκεια δύο μηνών, μνημεία, μουσεία και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι σε 12 περιφέρειες της ελληνικής επικράτειας θα ενεργοποιηθούν φιλοξενώντας θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις και δρώμενα. «Βασικός στόχος του ΥΠΠΟ είναι η μίξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με την σύγχρονη δημιουργία. Αν και προσωπικά θεωρώ πως είναι αδιάσπαστα. Γιατί ο σύγχρονος καλλιτέχνης δημιουργεί αντλώντας από την γνώση του πολιτιστικού αποθέματος και την ίδια ώρα τα μνημεία μέσα από τις εκδηλώσεις επιδέχονται μιας διαφορετικής ερμηνείας» τόνιζε νωρίτερα κατά την παρουσίαση του φετινού προγράμματος στη Λυρική Σκηνή, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr