UPDATE #NOW

Σύγχρονός Χορός στα Χανιά: Μια συζήτηση με τη Σοφία Φαλιέρου


JTeam

20 Ιουλίου 2022

Σύγχρονός Χορός στα Χανιά: Μια συζήτηση με τη Σοφία Φαλιέρου
Με 15 παραστάσεις, 8 σεμινάρια, 7 εργαστήρια/ masterclasses, την ενότητα «Νέοι δημιουργοί και Δημόσιος Χώρος», το 2ήμερο αφιέρωμα Video Dance και άλλες βαθιά ανθρωποκεντρικές δράσεις, επιστρέφει το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Dance Days Chania» και με την αφορμή αυτή κάναμε μια κουβέντα με την καλλιτεχνική του διευθύντρια, Σοφία Φαλιέρου

Η Σοφία Φαλιέρου είναι χορεύτρια, χορογράφος και καλλιτεχνική υπεύθυνη της ομάδας σύγχρονου χορού «Συν-Κίνηση», καθώς και πρόεδρος του ομώνυμου συλλόγου εκφραστικού χορού. Δουλεύει με παιδιά, εφήβους και ενηλίκους ενώ παραστάσεις της παρουσιάζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μεταξύ άλλων από το 2011 έχει δημιουργήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Dance Days Chania». Το 12ο φέτος έχει τον τίτλο Σώμα σε εκκίνηση- Σώμα σε ενσυναίσθηση κα θα διαρκέσει από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων σε διάφορα μέρη της πόλης.

Ποια είναι η σχέση σου με τον χορό;

Είναι σχέση ζωής! Ενδοσκοπικό μέσο, για να βλέπεις καλύτερα και να παρατηρείς βαθύτερα όσα συμβαίνουν μέσα σου και γύρω σου. Ο χορός για εμένα είναι ο μοναδικός τρόπος να αλλάζεις, να αναπλαισιώνεις, να διαδράς, να επαναπροσδιορίζεσαι, να είσαι ενεργός και αφυπνισμένος.

Ο χορός σαν τέχνη και η προτεραιοποίηση της σωματικότητας για την ποιότητα της ζωής μας, συντελούν στο να εστιάζει η σκέψη μας στα σημαντικά, να τολμούμε τις αλλαγές, να συμμετέχουμε στις προκλήσεις ενός κόσμου που διαρκώς μεταβάλλεται. Στον χορό, το σώμα δημιουργεί τέχνη και η τέχνη επικοινωνείται μέσα από αυτό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr