UPDATE #NOW

To απλό trick με τον ανεμιστήρα για να μη σας ξαναπλησιάσουν τα κουνούπια


JTeam

22 Ιουλίου 2022

To απλό trick με τον ανεμιστήρα για να μη σας ξαναπλησιάσουν τα κουνούπια
pexels
Γνωριζατε ότι ο ανεμιστήρας λειτουργεί απωθητικά για τα κουνούπια επειδή προκαλεί δροσιά;

Καλοκαίρι χωρίς κουνούπια γίνεται; Κι όμως, γίνεται! Πέρα από τους γνωστούς, κλασικούς τρόπους που μπορείτε να υιοθετήσετε για να απαλλαγείτε από την ενοχλητική τους παρουσία, υπάρχει κι ένα λιγότερο γνωστό κόλπο για να δοκιμάσετε αν έχετε ανεμιστήρα.

Για τα κουνούπια, όλα έχουν να κάνουν με το αίμα. Τα θηλυκά βασίζονται στην πρωτεΐνη του ανθρώπινου αίματος για την παραγωγή των αυγών τους. Δεν προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, ότι κάποιες ομάδες αίματος είναι πιο ελκυστικές από άλλες. Έρευνες έχουν βρει ότι οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο είναι δύο φορές πιο ελκυστικοί για τα κουνούπια από αυτούς με ομάδα αίματος Α, ενώ όσοι έχουν ομάδα αίματος Β βρίσκονται κάπου στη μέση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ανεμιστήρας είναι το πιο δυνατό όπλο εναντίον τους αν θέλετε να κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Αν αναρωτιέστε πώς μια συσκευή για τη ζέστη, μπορεί να σας απαλλάξει οριστικά από τα κουνούπια, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω.

Tα κουνούπια για αρχή, έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα και από άλλα χημικά που αποβάλλουμε κατά την αναπνοή. Οι ανεμιστήρες διαχέουν τον αέρα στον χώρο και δυσκολεύουν τα κουνούπια στο να αναγνωρίζουν αυτά τα χημικά στον αέρα. Αυτό σημαίνει ότι τα κουνούπια δεν μπορούν να εντοπίσουν πια εύκολα τον στόχο τους, μειώνοντας τον κίνδυνο να μας πλησιάσουν, αφήνοντας πάνω μας τα ενοχλητικά τους σημάδια από το τσίμπημα.

Τα κουνούπια διαισθάνονται επίσης το διοξείδιο του άνθρακα από 48 μέτρα μακριά. Έτσι, όσο περισσότερο εκπνέει κάποιος, τόσο πιο ελκυστικός γίνεται. Οι πιο μεγαλόσωμοι άνθρωποι εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα. Επίσης, επειδή οι άνθρωποι εκπνέουν από το στόμα και τη μύτη, τα κουνούπια πετούν περισσότερο γύρω από το κεφάλι, γι’αυτό και τα ακούμε να βουίζουν γύρω από τα αυτιά μας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ένας ακόμη λόγος που ο ανεμιστήρας λειτουργεί απωθητικά για τα κουνούπια είναι ότι προκαλεί δροσιά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα κουνούπια να εκτοπίζονται όσο προσπαθούν να πλησιάσουν τον ανεμιστήρα με αποτέλεσμα να απομακρύνονται οριστικά από την ατμόσφαιρα γύρω μας.