UPDATE #NOW

David Warner: Πέθανε ο Βρετανός ηθοποιός σε ηλικία 80 ετών


Κλέλια Φατούρου

25 Ιουλίου 2022

David Warner: Πέθανε ο Βρετανός ηθοποιός σε ηλικία 80 ετών
Ένας ηθοποιός με τεράστια καριέρα σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση

Ο βετεράνος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στα 80. Σύμφωνα με το BBC, το αίτιο του θανάτου ήταν ο καρκίνος, με την οικογένειά του να επιβεβαιώνει τα νέα με βαριά καρδιά.

Η καριέρα του David Warner είχε κινηματογράφο, θέατρο, τηλεόραση και ραδιόφωνο. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους Άμλετ της γενιάς του στο θέατρο, έμεινε στην ιστορία του σινεμά ως ηθοποιός χαρακτήρων και οι επιλογές του είχαν μεγάλο εύρος. Από το σύμπαν του Star Trek και Doctor Who, έως τον ρόλο του στον Τιτανικό.

«Τους τελευταίους 18 μήνες, προσέγγισε τη διάγνωσή του με χαρακτηριστική χάρη και αξιοπρέπεια. Θα λείψει απίστευτα σε εμάς, την οικογένεια και τους φίλους του, και θα τον θυμόμαστε ως ευγενικό, γενναιόδωρο και συμπονετικό άνθρωπο, σύντροφο και πατέρα, η κληρονομιά του οποίου έχει επηρεάσει τόσες ζωές όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε συντετριμμένοι», δήλωσε η οικογένεια στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Ο σπουδαίος ηθοποιός γεννήθηκε το 1941 στο Μάντσεστερ και έχει περιγράψει την παιδική του ηλικία ως προβληματική. Ο πατέρας τον έστειλε σε αμέτρητα οικοτροφεία ενώ η μητέρα του εξαφανίστηκε όταν ο Warner έφτασε στην εφηβεία. Σπούδασε Δραματικές Τέχνες στη Βασιλική Ακαδημία, αλλά δεν διέθετε αυτοπεποίθηση. ΑΝ και πίστευε ότι δεν θα γίνει ποτέ πρωταγωνιστής, η πραγματικότητα τον διέψευσε.

Ωστόσο, μετά από μία αποτυχημένη θεατρική παραγωγή το 1973, απέκτησε φόβο της σκηνής και στράφηκε στον κινηματογράφο. Έπαιζε συχνά τους villains και το 1987 μετακόμισε στο Hollywood, ξεκινώντας την αμερικανική του καριέρα. Συμμετείχε στο Star Trek, Doctor Who, Twin Peaks, Mary Poppins Returns.