UPDATE #NOW

Girl in the Picture: Απαγωγές παιδιών και τερατώδη εγκλήματα στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix


Κλέλια Φατούρου

27 Ιουλίου 2022

Girl in the Picture: Απαγωγές παιδιών και τερατώδη εγκλήματα στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix
Άλλο ένα σοκαριστικό ντοκιμαντέρ του Netflix γεμάτο βία, πόνο και αδικία, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι

Η κατηγορία true crime του Netflix δεν παύει να μας εκπλήσσει. Αληθινές ιστορίες φρικτών εγκλημάτων που συνέβησαν κυρίως τη δεκαετία του '70, '80 και '90, τότε που ο εντοπισμός του DNA αλλά και το πού βρίσκονται οι εγκληματίες, ήταν στα σπάργανα και ας μην ξεχνάμε, δεν υπήρχε το Ίντερνετ.

Ο Clarence έκανε φυλακή για 10 χρόνια τη δεκαετία του '60 για παιδοφιλία και απαγωγή, αλλά αυτό δεν μπήκε εμπόδιο στη συνέχιση του έργου του. Η αλλαγή του ονόματος είναι αρκετή για να κάνεις τα ίδια, μέχρι και 3 δεκαετίες μετά. Η σκηνοθέτιδα Skye Borgman είχε το υλικό και τους μάρτυρες για να δημιουργήσει μία ιστορία που σου κόβει την ανάσα επί 1 ώρα και 45 λεπτά.

Στην Οκλαχόμα, ένα 20χρονο κορίτσι βρίσκεται σοβαρά τραυματισμένο στην άκρη του δρόμου, την πηγαίνουν στο νοσοκομείο όπου και καταλήγει. Εκείνη την εποχή την έλεγαν Tonya, ήταν παντρεμένη με έναν πολύ μεγαλύτερό της άντρα και είχε έναν γιο, τον Michael. Εργαζόταν ως στρίπερ σε ένα πολύ γνωστό μαγαζί αλλά όλοι μιλούν για μία απίστευτα κακοποιητική σχέση, με σημάδια βίας πάνω της πολύ πριν το «ατύχημα».

Το παιδί δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια, όπου και έζησε μέχρι τα 6 του. Μέχρι τη μέρα της απαγωγής του. Ο Clarence Hughes συλλαμβάνεται, αλλά δεν ομολογεί τη δολοφονία της Tonya ούτε το πού βρίσκεται ο μικρός Michael. Και το κουβάρι ξετυλίγεται σιγά σιγά. Η Tonya αναγνωρίζεται από παλιές συμμαθήτριές της ως Sharon Marshall, και όλοι επιμένουν ότι ο Clarence, εκτός από σύζυγος, είναι και πατέρας της.

Η διαλεύκανση της ιστορίας άργησε πολύ να έρθει και έπρεπε να γραφτεί ένα βιβλίο από έναν δημοσιογράφο, το "A Beautiful Child", ο οποίος ήθελε να τιμήσει τη μνήμη της 20χρονης Sharon και να μιλήσει για όλα αυτά που κατάφερε μέχρι τα 20 της χρόνια, τις τραγικές συνθήκες που βίωσε στα χέρια του «πατέρα» της. Ο βιασμός μπροστά στα μάτια μίας φίλης της, σε ένα sleepover, από τον πατέρα που αργότερα έγινε σύζυγος, το παιδί της που ήταν το μόνο πράγμα για το οποίο ήταν ευτυχισμένη.

Οι αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως μετά το βιβλίο είναι ακόμα πιο σοκαριστικές. Το πραγματικό όνομα της Tonya/Sharon, η αληθινή σχέση με τον άνθρωπο που τη μεγάλωσε, η μητέρα της που συνέβαλε σε αυτή την απαγωγή, τι απέγινε ο Michael. Μία συγκλονιστική ιστορία γεμάτη φόνους, μακροχρόνια κακοποίηση και ιστορίες που δυστυχώς δεν ακούγονται τόσο ξένες και μακρινές. Το βιβλίο είχε και αναπόφευκτη συνέχεια, και περιγράφει την εύρεση της Sharon και όλες τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν.

Jenny.Gr