UPDATE #NOW

Το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου, “Peloponnese Food Stories- Ιστορίες ανθρώπων – γεύσεων – πολιτισμού” έκανε στάση στην Κορώνη!


JTeam

10 Αυγούστου 2022

Το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου, “Peloponnese Food Stories- Ιστορίες ανθρώπων – γεύσεων – πολιτισμού” έκανε στάση στην Κορώνη!
Μια εντυπωσιακή και πετυχημένη γαστρονομική βραδιά πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Κυριακή 7 Αυγούστου, στην Κορώνη

Το άκρως επιτυχημένο 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου, με τίτλο “Peloponnese Food Stories- Ιστορίες ανθρώπων – γεύσεων – πολιτισμού”, μετά το πέρασμά του από τη Λακωνία, βρέθηκε στη Μεσσηνία ενώ στο άμεσο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές της μαγικής Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση στην Κορώνη, την εμβληματική κοινότητα της UNESCO για την μεσογειακή διατροφή, προσέφερε μία γαστρονομική εμπειρία στο πλήθος των επισκεπτών, με έκθεση τοπικών προϊόντων, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία ελαιολάδου και οίνου καθώς και μουσική εν πλω!

Jenny.Gr

Την Δευτέρα μάλιστα, δημοσιογράφοι από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα εθνικής εμβέλειας έζησαν την εμπειρία του αλιευτικού τουρισμού στα καταγάλανα νερά της Κορώνης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος αναφέρθηκε στον εμβληματικό χαρακτήρα της Κορώνης, στην σημασία της προβολής και ανάδειξης της μεσογειακής – ελληνικής διατροφής. Παράλληλα, ο κ. Νίκας ευχαρίστησε και συνεχάρη τους συνδιοργανωτές και συγκεκριμένα τον Δήμο Πύλου – Νέστορος, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Κορώνης, τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, όπως επίσης στο Ιδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και το Μανιατάκειον Ιδρυμα τα οποία στήριξαν την χθεσινή εκδήλωση.

Jenny.Gr

Χαιρέτισαν ακόμα, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου και Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής και των Επιχειρηματιών Κορώνης Παναγιώτης Μαργιάννης, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” Διονύσης Παπαδάτος, ο πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, ο γεωοικονομολόγος Βασίλης Ζαμπούνης εκδότης του περιοδικού Ελιά και Ελαιόλαδο και δημοσιογράφος του olivenews.gr, η πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Μαραθούπολης Μαρίνα Τεριζάκη και η Σοφία Τσιορτού ιδρυτικό μέλος της “Δροσοσταλίδα” ΚΟΙΝΣΕΠ.

Jenny.Gr

Μεταξύ των βιωματικών και γευστικών εμπειριών που προσέφερε το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου οι επισκέπτες είχαν τη χαρά να απολαύσουν (υπό την παρουσίαση της chef Αγγελικής Τσουκαλά):

LIVE COOKING SESSIONS από πέντε καταξιωμένους chefs, τους Κωνσταντίνο Βασιλειάδη, Πέτρο Βρυώνη, Γεωργία Κουτσούκου, Νικήτα Μπατσικούρα, Πέτρο Κουμουνδούρο, με δημιουργίες αντιπροσωπευτικές από της γεύσεις της μεσσηνιακής κουζίνας

LIVE COCTAIL SESSION από τον γευσιγνώστη αποσταγμάτων Γιώργο Παπαδογούλα

WINE TASTING από τον διακεκριμένο sommelier Εμμανουήλ Κεντικελένη, Head Sommelier της Costa Navarino – Navarino Dunes που περιελάμβανε γευσιγνωσία μεσσηνιακών κρασιών

Jenny.Gr

Την ίδια ώρα, οι μικροί επισκέπτες δεν έμειναν παραπονεμένοι καθώς μπόρεσαν να συμμετέχουν σε:

Εργαστήρι Κεραμικής, υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Βασιλογιαννακοπούλου

Γευσιγνωσία Ελαιολάδου, από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας

– Προετοιμασία για τα παραδοσιακά λαλάγγια, τα οποία έπλαθαν, υπό την καθοδήγηση των γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κορώνης.

Φυσικά δεν έλειψαν τα κεράσματα στους επισκέπτες όπως παστέλι και δίπλες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασίνης.

Jenny.Gr

Τέλος, ο Βασίλης Ράλλης και η μπάντα του δημιούργησαν μια ξεχωριστή μουσική ατμόσφαιρα αποδίδοντας, εν πλω, γνωστές επιτυχίες ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Jenny.Gr